SISTER SPEAK – THE STAND (EP)

Onder de groepsnaam ‘Sister Speak’ probeert de Canadese zangeres, gitariste en songschrijfster Sherri Anne zich een weg te banen in de jungle van de hedendaagse pop- en rockmuziek. Om aan haar muzikale carrière te werken reist ze regelmatig tussen het Amerikaanse San Diego, Californië en haar Canadese verblijfplaats in Victoria, British Columbia.

‘Sister Speak’ heeft in opvolging van haar debuutalbum “Rise Up For Love” uit 2014 net een eerste ep gelanceerd onder de titel “The Stand”, zo vernoemd naar de titel van één van de zes liedjes die op het schijfje werden verzameld. Openen doen ze echter met het stevig rockende “New York Sunrise” om daarna een serieuze tempoverlaging door te voeren voor de popballad “Fighter”.

In deze liedjes experimenteert ‘Sister Speak’ met allerlei geluiden, maar het is toch vooral de krachtige stem van Sherri Anne die de songs domineert. De meest illustratieve tracks voor deze vaststelling zijn het mooi opgebouwde “Do You Believe” en de albumtiteltrack en single “The Stand” (zie video). De emoties laaien het hoogst op in het gevoelige “Walls”, een ballad waarin de kristalheldere stem van Sherri Anne het sterkst opvalt.

Het zesde liedje op “The Stand” is het prachtige “Catch Me As I Fall”, een lieflijk duet tussen Sherri Anne en Tolan Shaw, gitarist en backing vocalist bij ‘Sister Speak’. De producer van deze ep is Avli Avliav, de pianist van de Australische popgroep ‘Air Supply’ die we zeker nog herinneren van hun hit “All Out Of Love” uit 1980. Het minialbum “The Stand” mag allicht gezien worden als een voorbode voor een binnenkort te verschijnen nieuwe full-cd van ‘Sister Speak’. Wat ons betreft moeten ze met die release niet te lang wachten.

(valsam)
“The Canadian band ‘Sister Speak’ is the alter-ego of singer-songwriter and guitarist Sherri Anne. After their debut album ‘Rise Up For Love’, they now released a six pop and rock songs containing ep called ‘The Stand’. That is most probably the predecessor of a new full-cd to be expected somewhere during 2019.“ – www.rootstime.be

 

Artiest info
Website  
 

Label: Reso Nation
Info: Hemifran

video