VICKY EMERSON – STEADY HEART

 

Vicky Emerson is de helft van het Amerikaanse countryduo ‘The Home Fires’ naast Sarah Morris. Ze stamt uit Elmwood, Wisconsin, maar ze woont al een tijdje in Minneapolis, Minnesota. Ze besloot enkele jaartjes geleden om soloplaten uit te brengen met haar zelfgeschreven liedjes. Het meest recente album werd het zelf geproduceerde “Steady Heart”. Daarop heeft ze acht van haar eigen composities samengebracht, naast een zeer bluesy cover van het nummer “Don’t It Make My Brown Eyes Blue”, de countryklassieker uit het in 1977 uitgebrachte album “We Must Believe In Magic” van Crystal Gayle.

Als eerste single werd geopteerd voor het nummer “The Reckoning”, maar er staat nog meer moois op deze plaat met liedjes als “Bird’s Eye View”, Americana-song “In The Pines”, het gevoelige “Disappear” en het op de video te beluisteren prachtnummer “Good Enough”. De zeer emotievol gebrachte albumtiteltrack “Steady Heart” is dan weer een liefdesliedje dat ze speciaal heeft geschreven voor haar echtgenoot. Sarah Morris, haar collega bij het duo ‘The Home Fires’, zingt op deze plaat backing vocals bij de songs “Reckoning”, “Bird’s Eye View” en “Stone Cold”.

Vicky Emerson is sterk geëngageerd om in deze ‘#MeToo’-tijden een belangrijkere rol op te eisen voor de vrouw in de voornamelijk mannelijke wereld van de muziek. Ze doet dit hier door de belangrijke rol op te eisen als producer en arrangeur van de nummers op deze plaat en ook de mixing en de promotie van het album voor haar rekening te nemen.

“Steady Heart” is de vierde plaat die Vicky Emerson als soloartieste heeft uitgebracht. Haar belangrijkste muzikale invloeden zijn afkomstig van vrouwelijke collega-zangeressen zoals Lucinda Williams, Patty Griffin, Tift Merritt, Rosanne Cash, Dolly Parton en Emmylou Harris. Als zij op deze manier verder songs zal schrijven en platen zal blijven maken, dan mag ze zichzelf binnenkort aan dat elitaire lijstje van vrouwelijke countrygrootheden zien toegevoegd worden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Front Porch Records

video