THE COWBOY WAY – GO WEST

Nadat we op het bijgevoegde infoblad konden lezen dat het album “Go West” van ‘The Cowboy Way’ bestond uit country & westernmuziek uit Texas, gespeeld door drie topmuzikanten uit New Mexico, was onze nieuwsgierigheid sterk geprikkeld om te horen wat dit trio op deze plaat zou brengen. De drie heren zijn Doug Figgs, leadzanger en akoestisch gitarist, naast Jim Jones, leadzanger, gitarist en bespeler van mandoline en dobro en Mariam Funke, ook al leadzanger en vooral multi-instrumentalist op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, dobro, mandoline, piano, accordeon en drums.

‘The Cowboy Way’ bracht in 2016 hun naar de groep vernoemde debuutplaat uit en ze wonnen vorig jaar de ‘award’ van ‘groep van het jaar’ die uitgereikt werd door de ‘International Western Music Association’ die dit specifieke muziekgenre zoveel mogelijk wil promoten. Jim Jones en Doug Figgs zijn echte cowboys in hart en nieren, terwijl Mariam Funke zijn roots in Duitsland heeft, maar zelf beweert dat hij daar per vergissing geboren is en eigenlijk destijds ergens op een ranch bij een Texaanse cowboyfamilie had moeten worden gedropt door de ooievaar.

Op hun album “Go West” brengt dit trio dertien originele songs die door de bandleden zelf werden gecomponeerd. De meeste liedjes gedijen het best als je ze al zittend op je paard beluistert, maar bij gebrek daaraan zal uw zetel in de living ook wel voldoen om u in country & westernland te wanen. De songs zijn eerlijke, recht-toe-recht-aan nummers met liedjes over het dagelijkse leven als cowboy. Dat wordt al meteen duidelijk bij het eerste nummer “It’s A Cowboy I Will Be” of in “I Make My Livin’ In The Saddle”.

De cowboyboots mogen aan de voeten blijven om een ‘line dance’ te plaatsen op songs als “Goin’ Home” en “Let’s Ride” of op zachte countryrockliedjes als “Looks Like Love To Me”, “Flow Rivers Flow” en “The Best Horse”. Maar er staan ook enkele knappe countryballads op deze plaat met o.a. “My Irish Flower”, “Voice Of The Big Guitar”, “Ten Below Zero” en de door het trio samen geschreven albumtiteltrack “Go West” waarvan u in de live gebrachte versie op de bijgaande video kunt genieten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:THE COWBOY WAY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video