JIM WURSTER – LIFE

Wat het eerst bij mij opkwam toen ik de hoes van het album “Life” van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Jim Wurster uit Florida zag, was de sterk treffende gelijkenis met de cover van het verzamelalbum “When The Wind Blows” met door diverse artiesten gebrachte coverversies van liedjes van Townes Van Zandt. Het zou wel eens een bewuste keuze van Jim Wurster geweest kunnen zijn om zijn plaat een gezicht te geven in dezelfde stijl als één van zijn belangrijkste muzikale voorbeelden.

Maar dat hij ook een fan is van andere folkrockers en Americana-artiesten als Bob Dylan en Tom Petty en dat hij houdt van het gitaarspel van ‘Dire Straits’-frontman Mark Knopfler mag blijken uit de tien zelf geschreven nummers die hij op zijn nieuwe plaat “Life” heeft verzameld. Het is niet geweten of die liedjes ook gecomponeerd werden onder de vele palmbomen die de kust van Zuid-Florida rijk is, maar het is ook niet echt uit te sluiten.

Meerdere decennia geleden was Jim Wurster de frontman van de indie rockgroep ‘Black Janet’ uit Miama en tijdens die periode was hij gedurende 33 jaar eveneens professioneel actief als leraar Amerikaanse geschiedenis. Zijn kennis van de gebeurtenissen in de Amerikaanse gemeenschap vertaalt hij ook nu nog in de soms zeer kritische teksten over de Amerikaanse overheid in enkele van zijn liedjes op “Life”, o.a. in het funky “Cold Hard World”, in “Master Of Deception”, in het over de wapenlobby handelende “Guns And Money” (zie video) en het stevig rockende “Standing In The Fire”.

Maar er is natuurlijk ook wat plaats gereserveerd voor de liefde in de liedjes van Jim Wurster. Dat is zo in het lieflijk gezongen nummer “Saline”, in het emotievolle “When We Met” en in de mooie countryballad “Sweet Melody In The Wind” die hij in een duet brengt met zangeres Diane Ward, maar ook in de optimistisch klinkende openingstrack “What A Life It’s Been” die ons uitnodigt tot vrolijk meezingen.

“Life” is de meest recente plaat van Jim Wurster, die hier bij ‘Rootstime’ eerder al passeerde met twee van zijn vorige albums: “Raw” in 2014 en “No Joke” in 2016. Nu hij gepensioneerd is als leraar geschiedenis heeft hij hopelijk wat meer tijd gevonden om nummers te schrijven voor zijn volgende platen. Als ze van de kwaliteit zijn van de songs op “Life”, dan zullen we die nieuwe platen in de toekomst met veel plezier op onze redactie verwelkomen en aan u voorstellen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JIM WURSTER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Y & T Music

video