RJ CHESNEY – AMATEUR REVOLUTION

 

Het is tegenwoordig meer en meer zeldzaam dat singer-songwriters hun persoonlijke gevoelens, hun ziel en hun leven helemaal bloot geven in hun liedjes. Enkel in de folk- en countrymuziek gebeurt dit nog wel eens, in navolging van de gevestigde waarden uit deze muziekgenres, zoals o.a. Johnny Cash, Willie Nelson, Hank Williams, Kris Kristofferson, Leonard Cohen of John Prine pleegden te doen in hun songteksten.

Het is dan ook altijd leuk om te ontdekken dat er ook in onze hedendaagse muziekscène nog artiesten zijn die het aandurven om zo open en bloot over hun diepste gevoelens te communiceren via hun liedjes. De in Los Angeles, Californië wonende RJ Chesney, die zijn roots in het diepe zuiden van de USA heeft, is zo’n singer-songwriter die in 2010 op plaat debuteerde met het album “Prayers Of A Wayward Son”. Vijf jaar later kwam er een vervolg met de schitterende plaat “Angels Falling” waarvoor nu een opvolger werd klaargestoomd met zijn derde album “Amateur Revolution”.

Na de opname van zijn tweede plaat trok RJ Chesney naar Noorwegen om er op te treden en er muzikaal ook een beetje te herbronnen. In Oslo en Bergen maakte hij er kennis met de lokale muziekscène en componeerde hij er liedjes samen met de Noorse producer Hans Petter Gundersen. Die samenwerking heeft geleid tot de opname in Noorwegen van de songs die nu op zijn derde album “Amateur Revolution” te horen zijn.

De muzikanten die RJ Chesney bij de opname van deze plaat hebben begeleid zijn afkomstig uit Los Angeles en uit Bergen, Noorwegen. De twaalf nummers die een plaatsje op “Amateur Revolution” konden verwerven hebben stuk voor stuk hitpotentieel in de countrycharts, maar zoals meestal zijn er toch ook nu weer enkele songs die onze voorkeur wegdragen.

Hier zijn dat de countryrockers “Splendors Of This Earth”, “Pull Down The Moon” en het aan Johnny Cash herinnerende “Baby You’re Not Dead”. Daarnaast genieten wij hier met volle teugen van de emotievolle countryballads “A Place Just For Me” (zie video), “Do You Remember Me?” en “Proud Of You Child” waarin de pedal steelgitaar veelvuldig wordt ingezet. Bij het geweldige “Never Give Up On Love” is het dominerende instrument een door Chris Joyner bespeelde Hammondorgel en ook de schitterende backing vocals van Heidi Torsvik bij deze song vallen extra op.

We moeten ook nog even meegeven dat u tot de releasedatum van 5 april 2019 zult moeten wachten om dit schitterende album aan te schaffen. Maar zoals u hieronder kunt zien bestaat er ook een kans om ze eerder in huis te halen als u meedoet aan de wedstrijd om één van de tien exemplaren te winnen die wij van RJ Chesney hebben gekregen. Veel geluk daarmee, want het loont echt wel de moeite om deze kanshebber op de titel ‘countryplaat van het jaar 2019’ nu al aan uw collectie toe te voegen.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: RJ CHESNEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

video