JESS WAYNE – RIDE THE RIVER

 

Het debuutalbum “Ride The River” van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Jess Wayne uit Ojai nabij Los Angeles, Californië werd in de Verenigde Staten al uitgebracht in juni 2016. Het succes dat hij wist te vergaren in eigen land leidde er nu toe dat er een internationale release van die plaat zit aan te komen. In zijn folkliedjes brengt hij eveneens elementen uit de blues-, jazz- en Americana-muziek.

Zelf speelt Jess Wayne op akoestische en elektrische gitaar, maar voor de opname van de songs op “Ride The River” kreeg hij de muzikale assistentie van John Matthew Rosenberg op piano, een man die voordien ook meespeelde op albums van Carlos Santana, Jerry Garcia, Phil Collins en Bonnie Raitt. De rol van bassist was weggelegd voor Alexis Sklarevski en drummer van dienst was Jimmy Ledezma, terwijl Matt Margucci accordeon en mondharmonica speelde op enkele tracks en de vocale bijstand kwam van Masta Edwards en Aimee Nolte.

Dit album bevat tien liedjes die allemaal werden gecomponeerd door Douglas W. Jessop, hetgeen de officiële naam van Jess Wayne is bij de Amerikaanse burgerlijke stand. De mooie openingstrack “Taken You Home Last Night” weet meteen onze aandacht te trekken door het opvallend knappe pianospel in de begeleiding. Het daaropvolgende “Better Get Used To It” hoort thuis in de categorie ‘blues’ en voor de song “Make It Up To You” blend hij op harmonieuze wijze blues- en jazzelementen.

Het op de video in een akoestische liveversie gebrachte “Hold On (Ride the River)” is eigenlijk het meest representatieve nummer voor het soort muziek dat u op dit album van Jess Wayne mag verwachten. “Say Goodbye Hollywood” had iets van Randy Newman kunnen zijn en “Next Time Around” neigt met zijn vrolijke accordeonklanken naar de van Louisiana gekende cajunmuziek.

Ons favoriete liedje op deze plaat is de emotioneel gebrachte ballad “Why Don’t You Lie To Me” en ook het knap georkestreerde nummer “Garden Song” vormt een tweede hoogtepunt op “Ride The River”. Het tekstueel meest geëngageerde liedje op deze plaat is het slotnummer “All I Can Do For Now” waarin hij zich afvraagt wat de waarde van het leven nog is als er geen plaats is voor de liefde.

De keuze voor het maken van eigen muziek kwam op vrij late leeftijd bij Jess Wayne, want voordien had hij ook al gewerkt als metroloog, kok, acteur, danser, fotograaf, filmmaker, advocaat en dichter. U zult misschien wel denken: een man van twaalf stielen en dertien ongelukken, maar zijn allerlaatste beroepskeuze lijkt ons toch zijn beste en meest succesvolle te zijn geweest. Nog even afwachten of men buiten thuisland Amerika ook zal vallen voor de muzikale kwaliteiten die Jess Wayne etaleert op zijn album “Ride The River”.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JESS WAYNE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video