ROSIE FLORES – SIMPLE CASE OF THE BLUES

 

In Austin, Texas is 31 augustus sinds 2006 uitgeroepen tot officiële Rosie Flores-dag. Het was een passend eerbetoon aan de nu 68-jarige rockabilly- en countrymuziek brengende Texaanse zangeres en songschrijfster die in haar liedjes op haast unieke wijze een mix van rockabilly, honky tonk, jazz, Western Swing en Tex-Mex samenbrengt.

Het naar haar vernoemde debuutalbum “Rosie Flores” verscheen in 1987 toen ze al 37 jaar oud was. In de volgende jaren trad ze op naast grote sterren als Wanda Jackson en de formatie ‘Asleep At The Wheel’. Ze is gedurende haar hele carrière een fervente voorvechtster geweest van meer vrouwen in de wereld van de rock’n’rollmuziek.

“Working Girl’s Guitar” was in 2012 het twaalfde soloalbum in haar vier decennia lange muzikale loopbaan waaraan tot nader order nog helemaal geen einde in zicht is. Want midden februari 2019 komt album nummer dertien er aan in de vorm van het elf tracks tellende plaatje “Simple Case Of The Blues”. Die titel is toepasselijk voor de muziek die ze op dit nieuwe schijfje brengt, want de door haar zo geliefde bluesmuziek primeert in de meeste nummers.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen ‘vintage’ Rosie Flores-liedjes op deze cd staan, want haar handelsmerk als vertolker van country-tearjerkers is ook nu nog aanwezig via het prachtig vertolkte nummer “Mercy Fell Like Rain”, de absolute topsong “If There Was A Way” en een uitzonderlijk mooie coverversie van de soulklassieker “If You Need Me”, de hit die in 1963 werd geschreven en voor het eerst gezongen door Wilson Pickett.

De eerste single die uit dit album werd getrokken is de swamp bluesrocker “Drive Drive Drive”, maar onze voorkeur aan sterkere songs gaat uit naar het rockende “I Want To Do More” dat ze op de bijgaande video live brengt tijdens een optreden in haar thuishaven Austin, Texas. Verder krijgen we helemaal in het begin van de plaat ook een cover van het nummer “Love Don’t Love Nobody” dat de Amerikaanse R&B-zanger Roy Brown in 1950 in de hitlijsten zong.

Rosie Flores brengt naast het big band-nummer “That’s What You Gotta Do” en de instrumentale bluesrocker “Teenage Rampage” ook nog een lied dat geschreven werd door Heath Wilson, de zanger van de formatie ‘Southbound 49’. Producer van “Simple Case Of Blues” is gitarist en songschrijver Charlie Sexton en ook de van Marty Stuart en Lucinda Williams gekende gitarist Kenny Vaughan is als instrumentalist van de partij.

(valsam)

CD-RELEASE: 15 februari 2019

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ROSIE FLORES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Proper Music Distribution / The Last Music Co.

video