WATCHOUTFORTHEGIANTS – MONDAY MAN / NONE OF IT (Single)
FREEDMAN – COULDN’T EVEN SWIM / ALASKA / LULLABY (Single)

We willen hier uitzonderingsgewijs ook even twee singles van frisse nieuwe Belgische groepen onder uw aandacht brengen. De eerste plaat is het nummer “Monday Man” (zie video) van de groep ‘watchoutforgiants’, een band met leden uit Gent en uit het momenteel dagelijks in de media opduikende Ninove.

De 26-jarige zanger Birger Ameys staat aan de microfoon, Jasper Suys speelt op basgitaar, Jan De Rauw op piano en Fender Rooms op drums in deze toch wat speciaal genaamde formatie. Dit kwartet kwam voor het eerst op het voorplan toen ze zeer goed scoorden tijdens hun deelname aan ‘Humo’s Rock Rally 2018’. Met deze single “Monday Man” en B-kant “None Of It” hopen ze op voldoende airplay te kunnen rekenen in de aanloop naar hun eerste volwaardige album “Extended Play” dat in de loop van 2019 op de markt zal verschijnen.

 

De tweede single die we hier even onder de loep willen houden is er ééntje van de ook al uit Gent afkomstige formatie ‘Freedman’ rond singer-songwriter Filip Stuerbout met Jef Scheepers op contrabas, Marijke Hellemans op gitaar en Ace Zec op drums en overige percussie. Dit schijfje bevat drie nummers, te beginnen met de song “Alaska” die u op de bijgaande video kunt beluisteren.

Daarna volgt de nieuwe melodieuze en catchy single “Couldn’t Even Swim” en afgesloten wordt er met het laid back gebrachte “Lullaby”, een prachtig wiegeliedje waarvan je echt niet in slaap zult gaan vallen. Iets in ons laat vermoeden dat we in de volgende maanden meer werk van ‘Freedman’ zullen mogen verwachten, misschien wel in de vorm van een full-cd. Wij zien er alvast nu al naar uit.

(valsam)