BILL PRICE – DIGGING DEEPER TOWARD THE SKY (EP)

Bill Price is een Amerikaanse folkzanger en songschrijver uit Indianapolis, Indiana die al zeven albums en ep’s op zijn conto heeft staan sinds hij aan zijn muzikale carrière begon in 2001. De meest recente release dateert van eind 2017 en komt nu pas onder onze aandacht via het Zweedse agentschap ‘Hemifran’. Het gaat deze keer over een amper vijf songs tellende ep met nummers die Bill Price componeerde in 2017 na de release van zijn vorige plaat “I Can’t Stop Looking At The Sky”, een dubbelalbum uit 2016 dat eigenlijk als een muzikale aanvulling op die cd is bedoeld.

De titel van dit zelf geproduceerde minialbum is “Digging Deeper Toward The Sky” en de vijf songs die er een plaatsje op gekregen hebben duren in totaal nog geen half uur, maar dat is wel ruim voldoende om ons te overtuigen van wat deze Bill Price allemaal in zijn mars heeft. De arrangementen bij de nummers zijn op akoestische basis gecreëerd met gitaren, bas, drums en viool en cello. De poëtische songteksten zijn wat meer persoonlijk geïnspireerd in vergelijking met zijn vorige plaat.

Openingstrack is het swingende folkrocknummer “Ordinary Time”, gevolgd door het bijna 7 en halve minuut durende troubadoursepos dat verteld wordt in de song “As They Come”. Wat meer poppy en ruimer georkestreerd is het derde liedje “Don’t Put The Child Away Too Long” en ook track nummer vier “Saint Ampersand” zal het publiek op de dansvloer gaan brengen voor een swingende rock’n’roll.

Om af te sluiten koos Bill Price opnieuw voor een mooie akoestische folkballad met een sober maar emotioneel gebracht verhaal over “The Last Refugee”. Hij hoeft zijn kwaliteiten natuurlijk niet meer echt te bewijzen na het opnemen en uitbrengen van zeven platen, maar het blijft voor ons toch nog altijd een genoegen om naar de mooie van countryinvloeden doordrenkte folkcomposities van Bill Price te luisteren en dat kan nu dus weer via de vijf liedjes op zijn ep “Digging Deeper Toward The Sky”.

(valsam)
“No need to proof his qualities as singer-songwriter of folk songs for Indianapolis based musician Bill Price. Further to his double album ‘I Can’t Stop Looking At The Sky’ that was released in 2016, now he is offering us five additional compositions on the ep ‘Digging Deeper Toward The Sky’. Another set of highly classy stuff!“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Grass Magoops Records

Info: Hemifran