KAT CHAPMAN BAND – EP (EP)

Kijk om te beginnen eerst even naar de video bij deze recensie waarop Kat Chapman een mooie live uitvoering brengt van het nummer “River Of The Souls”, één van de vijf tracks op haar recente ep die toepasselijk “EP” werd genoemd. Deze jonge moeder van twee dochters beschikt over een zeer soulvol stemgeluid dat ze tenvolle gebruikt bij het zingen van de liedjes op haar albums, terwijl ze zichzelf daarbij begeleidt op haar akoestische gitaar.

De vijf nummers op dit minialbum, dat volgt op vier eerder uitgebrachte full cd’s, zijn allemaal eigen composities van deze Amerikaanse zangeres en songschrijfster uit Newton nabij Boston, de hoofdstad van de staat Massachusetts. Zij mocht in het verleden al het podium delen met o.a. Joan Armatrading, Boz Scaggs en Chris Isaak.

Op deze plaat spelen enkele bekende instrumentalisten mee, waaronder Jerry Marotta (van o.a. Peter Gabriel, ‘Indigo Girls’ en ‘Hall &Oates’) op drums en bas, Bill Dillon (van o.a. Robbie Robertson en Sarah McLachlan) op elektrische en akoestische gitaar en Duke Levine (sessiemuzikant van o.a. Shawn Colvin, Mary Chapin Carpenter en John Gorka) op elektrische gitaar.

Deze plaat begint en eindigt met een versie van de song “You”, een intiem akoestisch liefdesliedje met Duke Levine op bouzouki en Chris Leadbetter op mandoline. De tweede song is “Farewell To The Farm”, een nostalgisch terugblikkend verhaal op haar afkomst waarin Kat Chapman haar kristalhelder stemgeluid optimaal laat renderen in dit folkrocknummer.

“Baby To Hold” is een krachtig gezongen soulballad die geïnspireerd lijkt te zijn op gospelmuziek en een nummer waarin zij een luide schreeuw uit om een kindje te mogen verwelkomen in haar leven. Bill Dillon levert in deze song een absolute topprestatie op zijn elektrische gitaar. Wellicht is deze vijf tracks tellende “EP” een voorloper van een in 2019 te verschijnen nieuwe full-cd die dan de opvolger zal worden voor de laatst uitgebrachte volwaardige plaat “Frail To Fearless”. Wat ons betreft hoeft Kat Chapman daar niet te lang mee te wachten, want van dit soort liedjes krijgen wij hier nooit genoeg.

(valsam)
“We assume that the five tracks counting ‘EP’ from the Kat Chapman Band has been released as an appetizer for an upcoming new full cd in 2019. She should not wait too long with that new record, since we can never get enough of such lovely songs and a love song like ‘You’ on this mini album.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KAT CHAPMAN BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video