DAVID MASSEY – LATE WINTER LIGHT

Bij het schrijven van een recensie voor het album “Until The Day Is Done” van de Amerikaanse countryzanger David Massey uit Washington D.C. concludeerden we in 2015 dat hij geen 5 of 6 jaar meer moest wachten voor het uitbrengen van een nieuwe plaat zoals hij dat had gedaan voor die cd. Hij heeft een beetje rekening gehouden met onze wens, want deze keer was het maar drie jaartjes wachten op een opvolger. Die is eind vorig jaar verschenen in de vorm van het negen liedjes tellende album “Late Winter Light”, de vierde plaat in zijn discografie.

In de muziek op dit nieuwe plaatje vermengt David Massey country met folk, blues en Americana, terwijl de songteksten focussen op het vertellen van boeiende verhalen in de stijl die ook door andere artiesten als Steve Forbert of John Prine wordt gehanteerd. Dat kunnen vertellingen zijn over de liefde, het dagelijkse leven en zelfs het weer.

Countryrocksong “Just Remain” is het eerste nummer op deze nieuwe plaat. De enige andere countryrocker op dit album is het wat later volgende “Blend Into Blue”, Bij de twee mooie liedjes “Rio Lagarto” en “Nothing” overheersen melodie en melancholie. Voor het nummer “Come On By” werden elementen uit de bluesmuziek aan het liedje toegevoegd. De albumtiteltrack “Late Winter Light” is een sfeervol gezongen ballad met knap vioolspel van Helen Hausmann die ook harmony vocals zingt op deze prachtsong. Ook het vertelde verhaal in het Americana-nummer “Hanging On For The Holidays” kan ons wel positief bekoren.

In het op de video te beluisteren liedje “Just Another Day (In Gun Town USA)” zingt David Massey over de harde realiteit van de schietpartijen die in Amerika bijna wekelijks ergens plaatsvinden, o.a. bij concerten, in kerken, op scholen of gewoon tijdens een wandeling doorheen de straten. Het algemeen aanvaarde dragen van moordwapens door zowat iedereen maakt van Amerika een bijna onleefbaar land waarin de angst en het geweld meer en meer lijken te overheersen.

Tot slot willen toch ook nog even een pluim steken op de hoed van zijn goede vriend Jim Robeson die op de platen van David Massey op bas meespeelt en instaat voor de altijd weer belangrijke rol van albumproducer. Hij waakt erover dat de begeleidende muziek bij de liedjes mooi georkestreerd is en de bijhorende sfeer creëert waardoor de luisteraar gemakkelijk wordt meegezogen in de verhalen die David Massey in zijn songteksten wil vertellen.

(valsam)
“’Late Winter Light’ is the 4th album created by the American country artist David Massey. In the nine self-penned songs on this record, he mixes nicely orchestrated country rock tunes with melodic and melancholic ballads in which exciting stories are presented that are taken from his imagination and from daily reality.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: DAVID MASSEY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Poetic Debris Records

Info: Hemifran

video