RANDALL KROMM – SENTIMENTAL SEASON

Met het album “Sentimental Season” mikt de uit Winchester, Massachusetts afkomstige folkzanger en songschrijver Randall Kromm op de gezellige sfeer van de eindejaarsperiode waarin de meeste families verzamelen rond de kerstboom en samenkomen om het begin van een nieuw jaar te vieren. Om dit in de verf te zetten heeft hij twaalf liedjes geschreven en opgenomen die o.a. over Halloween, Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaar verhalen. Het zijn voornamelijk door gitaar en piano begeleide akoestische nummers die variëren tussen ballads en gezellig meezingbare folksongs.

Naast het bespelen van de gitaren zingt Randall Kromm op deze songs, maar ook zijn twee dochters Emma en Grace zorgen voor vocale ondersteuning bij de meeste liedjes, terwijl Emma de lead vocals voor haar rekening mag nemen bij het nummer “Wouldn’t I Have Known”. Andere instrumentalisten die meespeelden bij de opname van de liedjes zijn Eric Kilburn op mandoline en dobro, Joe Barbato op piano en accordeon, Jordan Tirrell-Wysocki op viool en Peter Tillotson op contrabas.

Het album begint met twee liedjes over ‘Halloween’ met “It’s Halloween (And It’s Beautiful Out)” en “Train Of Zombies”. Daarna komt het in Amerika populaire ‘Veterans Day’ aan de beurt in het nummer “The Most Important Thing” en het feest van ‘Thanksgiving’ levert twee songs op met “Coming From Everywhere, Home” en “Thankful”. Rond Kerstmis werden vier songs geschreven en gebracht met “Sentimental Season”, “Wouldn’t I Have Known”, “When I See The Lights Again” en “Cleveland”.

“At Least Now There’s Snow” gaat over de vreugde en het plezier dat de witte sneeuwvlokken bij mensen kunnen veroorzaken in de eindejaarsperiode en in de slotsong “Happy New Year, Beautiful” (zie video) krijgen we naast zijn geliefden in de familie (vrouwtje Pam en zijn 4 kinderen) ook allemaal de allerbeste wensen voor 2019. Na zijn vier eerder uitgebrachte albums is dit een uiterst geschikt plaatje van Randall Kromm om gespeeld te worden in dit “Sentimental Season” zoals de winterse periode en de eindejaarsmaanden ook wel eens genoemd worden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video