PHANTOM PHUNK – STRUGGLE WITH ME (EP)

Hector Fontanet en Sasha Cheine uit Tampa, Florida waren vrienden sinds in jaren en hun interesse voor het schrijven van eigen songs bracht hen in 2014 samen om die composities in Hector’s studio op te nemen. In de loop van het volgende jaar werd de formatie ‘Phantom Phunk’ opgericht met drummer Nicholas Emiliozzi en gitarist Juan Gonzalez als bijkomende bandleden.

Het kwartet werkte in de loop van 2015 naarstig aan de realisatie van hun debuutplaat “Arboles Ossific” die begin 2016 op de markt werd gereleased. Toen de tweede plaat “Turtle Stand” in 2017 verscheen was zangeres Sasha Cheine al uit de groep gestapt en na enkele maanden zoeken werd er in de toen bij ‘The Flow Sisters’ zingende Alexa Toro een geschikte opvolgster als zangeres gevonden.

Anno 2018 is ‘Phantom Phunk’ opnieuw herleid tot een trio met Alexa Toro als zangeres, Hector Fontanet als gitarist, bassist en op keyboards en Nick Emiliozzi als drummer. Ze hebben met hun drieën een vijf tracks tellende ep uitgebracht die met de titel “Struggle With Me” werd bedacht. De songs op dit minialbum zijn swingende blends van R&B, punkrock en hiphop, een genre dat door de lokale gastmuzikant ‘Cloud Master Price’ aan de sound van de formatie wordt toegevoegd.

Na amper 16 minuten heb je de vijf songs op “Struggle With Me” al gehoord: na openingstrack “Mediphorical” volgt het wat rustigere “Every Where You Go”, de single die op de video in een live uitvoering te horen is. Daarna krijgen we een funky rocksong in “No Hard Feelings” en een pure punkrocker in “Something Certain People Say”. Afgesloten wordt er met het korte, maar zeer dynamisch gebrachte nummer “Cheap Thrills”.

Denk bij de progressieve sound van ‘Phantom Phunk’ aan andere gelijkaardige bands als ‘Gorillaz’, ‘The Strokes’ of ‘Yeah Yeah Yeah’ en u heeft meteen een goed beeld van wat u van deze formatie uit Tampa kunt verwachten, misschien wel meer van hetzelfde op een volgend jaar uit te komen full-cd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video