THE SKYLARKS – ON THE BACK OF THE NEW

‘The Skylarks’ is een leuke vijfkoppige bende muzikanten uit Los Angeles, Californië rond zanger en songschrijver Sam Mellon, die vocaal wordt bijgestaan door Amy Luftig Viste, bassist Anthony Cook, leadgitarist Russell Chaput en drummer Brian Olamit. Voor het opnemen van hun platen doen ze een beroep op enkele extra instrumentalisten met Dan Clucas op trompet, Tony Green op akoestische bas en Julian Goldwhite op pedal steel.

Dat zijn nu ook alle deelnemers aan de opname van het tien songs tellende nieuwe, vierde album “On The Back Of The New” van de sinds 2005 actieve formatie ‘The Skylarks’. We krijgen allemaal folk-, country- en Americana-nummers aangeboden waar Sam Mellon teksten en muziek heeft voor geschreven.

Met veel aandacht voor een catchy melodie en betekenisvolle songteksten krijgen we met opener “Even In The Afternoon” en het daaropvolgende “In Centipede” vlot in het gehoor liggende liedjes te horen. Helemaal dansbaar en meezingbaar wordt het daarna in het vrolijk klinkende “Send A Message To The Night” en het op werk van ‘R.E.M.’ lijkende “Change Of Heart”.

Pas voor de folky ballad “No Surrender” gaat het tempo behoorlijk sterk naar beneden en ook de albumtiteltrack “On The Back Of The New” blijft een eerder rustig voortkabbelende song. Onze favoriete liedje “Carry It Home” uit dit album blijkt ook een ballad te zijn met enkele leuk gevonden klanken in de muzikale omlijsting. In het afsluitende nummer “For My Own Regard” wordt er qua instrumentaliteit nog eens stevig tegenaan gegaan.

Er zijn in de voorbije dertien jaren al heel wat personeelswisselingen geweest bij ‘The Skylarks’ waardoor steeds nieuwe muzikanten de sound van Sam Mellon’s band bleven aanpassen en bijsturen met hun eigen inbreng. Het lijkt ons echter dat de huidige bezetting de juiste sound heeft gevonden om Los Angeles en de rest van Amerika en de wereld ettelijke jaartjes van leuke muziek te voorzien.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

CD Baby