MARTY RIVERS – MALTESE FALCON

“Maltese Falcon” is de titel van de nieuwste plaat van countryzanger Marty Rivers, een singer-songwriter die opereert vanuit zijn permanente woonplaats in St. Paul’s Bay op het eiland Malta. Hij is daar één van de 420.000 inwoners, maar mag zich die bijnaam van ‘Maltese Falcon’ toeëigenen omdat zijn fans hem daarmee hebben bedacht. Zijn voorbeelden in de muziek waren zijn grootvader die zat te tokkelen op zijn gitaar en zijn vader die over een indrukwekkende platencollectie beschikte.

Als tiener richtte hij zijn eerste groepje op waarmee hij op lokale feestjes en in Malta’s pubs en clubs optrad. Na de release van een naar hemzelf vernoemde debuutplaat verscheen in 2008 een tweede in Nashville opgenomen album dat “Out Of The Blue” als titel droeg. Als countryartiest was het bijna vanzelfsprekend dat ook zijn derde plaat “Midnight Sky” tot stand kwam in Nashville en ook album nummer vier “Maltese Falcon” werd in de hoofdstad van de countrymuziek met producer Gary Carter en een serie lokale topmuzikanten opgenomen.

Deze plaat bevat veertien liedjes die Marty Rivers allemaal samen schreef met Joe Spiteri waar hij al meerdere jaren mee samenwerkt. De eerste single die uit dit album werd getrokken is het door Zydeco-accordeonmuziek van Jeff Taylor begeleide nummer “Why Don’t You”, één van de vele countryrocksongs op “Maltese Falcon”. Andere swingende songs zijn “If Only These Walls Could Talk”, “Mama Didn’t Raise No Fool” en het aan ‘The Mavericks’-sound herinnerende “Magnifico Mexico”, inclusief mariachi-trompetten.

Daarnaast zijn wij ook zeer te vinden voor de eveneens als zydeco te klasseren liedjes “Tonight Mr. DJ” en onze favoriete track “Sweet Lorena”. Doorheen deze uptempo gebrachte rockliedjes werden ook enkele countryballads verweven met “You’re What Keeps Me Going On”, “He’s Walking By My Side”, “Stormy Waters” en de akoestische pianosong “Love Is A Wonder” waarmee dit countryalbum waardig en mooi wordt afgesloten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARTY RIVERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Amberstar Records

video