CHARLEE PORTER – RIDE WITH ME (EP)

Countrymuziek uit het Hoge Noorden krijgen we aangeboden door de Zweedse singer-songwriter Charlee Porter uit Stockholm. Ze bracht een naar haar vernoemde debuutplaat tien jaar geleden in 2008 op de markt, maar sindsdien heeft ze niets meer van zich laten horen.

Tot nu dan, want we hebben hier een ep-tje van deze muzikante toegestuurd gekregen, een schijfje met vier door haarzelf geschreven liedjes in de sfeer van de countrymuziek. Deze plaat werd vernoemd naar de eerste song, zijnde “Ride With Me” dat ook als single werd uitgebracht en op de video bij deze recensie kan worden beluisterd.

Moderne, vlot in het gehoor liggende countrypopmelodieën vormen de basis van de nummers op dit minialbum. Naast de titeltrack zijn ook de drie andere nummers “Oh Man”, tearjerker “Damn You For All The Heartache” en de uptempo gebrachte countryrocksong “On A Porch” catchy liedjes die het talent van Charlee Porter als zangeres en als songschrijfster etaleren.

Zoals haast altijd het geval is met ep’s eindigt dit plaatje eigenlijk ook veel te vroeg en laat deze Zweedse zangeres de luisteraar en countryliefhebber na vier liedjes een beetje op zijn honger zitten. Maar misschien wordt dat ergens in de loop van dit nieuwe jaar wel goedgemaakt door de release van een volwaardige plaat. Wat ons betreft moet Charlee Porter daar vooral niet te lang mee te wachten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Seagull Songs

video