THE PONDEROSA ACES – NO PARTICULAR WAY

Toen ik de naam van de hier te bespreken groep ‘The Ponderosa Aces’ zag moest ik meteen vol nostalgie terugdenken aan de periode van mijn jeugd in de jaren ’60 en ’70 toen ik geboeid aan het televisiescherm zat gekluisterd om te kijken naar de Amerikaanse westernserie ‘Bonanza’. De cowboyfamilie Cartwright waarover de serie ging, met ‘Pa Ben’ en zonen Adam, Hoss en Little Joe, woonde namelijk op hun ranch die de naam ‘Ponderosa’ droeg.

Of de bandleden van ‘The Ponderosa Aces’ zich ook door die serie hebben laten inspireren bij hun naamkeuze is niet geweten, maar de country- en honky tonk-muziek die het kwintet op hun tweede album “No Particular Way” brengt is absoluut geschikt om dienst te doen als soundtrack bij de door cowboys bemande westernserie.

Deze groep werd opgericht in Long Beach, Californië door zanger-gitarist Mike Maddux die drummer Arthur Rodriguez, bassist Jonny Bottoms, gitarist-organist Marty Beal en pedal steelspeler Steve Meister kon overhalen om zich bij de band aan te sluiten om samen country- en countryrockmuziek te gaan spelen. Het eerste resultaat van die samenwerking was te horen op een vijf songs tellende ep “Headin’ West” die in 2014 op de platenmarkt werd losgelaten.

Daarna duurde het tot begin 2016 toen hun debuutalbum “Honky Tonkin’ My Life Away” verscheen, de voorganger van het hier nader toegelichte “No Particular Way”. Op dit nieuwe album staan elf nummers waarmee de groep ook een poging wil wagen om het te gaan maken in Europa. Dat zou wel eens kunnen lukken, want in onze contreien is er zeker een groot publiek te vinden voor de sound die ‘The Ponderosa Aces’ op deze plaat hebben neergezet.

Als voorsmaakje werd de op de video in een live uitvoering te beluisteren, door knap pedal steelwerk gedomineerde countrysong “Come Around” als eerste single de wereld in gestuurd. De openingstrack “If You Think I’ve Got A Drinkin’ Problem” is een echte honky tonk-song en het daaropvolgende “Gotta Keep Truckin’” zoals de titel laat vermoeden een typisch truckerslied. Onze favoriete nummers uit dit album zijn echter de lekker voortkabbelende countryballad “Moonshine From A Still” en countryrocker “Last Cigarette”.

Een optreden bijwonen van ‘The Ponderosa Aces’ lijkt ons een leuke belevenis te zijn, vooral door de complexloze deuntjes die de groep in hun songs brengen. Niet teveel nadenken, gewoon de dansvloer op en de ene ‘line dance’ na de andere afleveren is de enige opdracht voor de fans. Songs als “The Landlord’s Comin’”, “Simpler Life”, “Fiery Skies”, “Blown My Chances” en “Raising Hell In Honky Tonks” zullen daarbij ongetwijfeld voor de juiste muzikale sfeerzetting zorgen. Yee-haw, Yee-haw! Let’s go crazy and have some fun!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mad Ducks Music

video