RUSS STILL & THE MOONSHINERS – BOOTLEG (BATCH 432)

De roots van de country- en ‘Southern Rock’-formatie ‘Russ Still & The Moonshiners’ liggen in de Amerikaanse stad Atlanta, Georgia. Deze zeskoppige groep bestaat uit leadzanger en songschrijver Russ Still, keyboardsspeler Cam Still, gitaristen Ben Still en Roddey Phipps, bassist Ed Usher en drummer Mitch Flanders. Sinds hun oprichting heeft de band al vier albums op de markt gebracht met “The Mission: Music” in 2006, “The Russ Still Project” in 2013, “White Lightnin’” in 2014 en “Still Cookin’” in 2016.

Het was dus hoog tijd om een vijfde plaat op te nemen en dat is nu net wat Russ Still, zijn twee broers en de overige drie bandleden hebben gedaan voor de release van het acht songs tellende album ”Bootleg (Batch 432)”. Zeven van de acht tracks op deze in Atlanta opgenomen plaat werden van tekst en muziek voorzien door frontman Russ Still, terwijl het nummer “Line In The Sand” het resultaat was van een samenwerking tussen songschrijvers Russ Still en Wyatt Edmondson.

Trouw aan hun authentieke muzikale voorliefde vooor de betere Americana brengt de band country, countryrock en pure rocksongs op “Bootleg (Batch 432)”. Dat blijkt al meteen uit het eerste melodieuze nummer “No Stars” dat ook als single werd uitgebracht en op de video te horen is. Intussen is er met het stevig rockende “Monkey See” ook al een tweede single klaar om de hitlijsten te bestormen.

De obligate cowboyhoeden worden door ‘Russ Still & The Moonshiners’ bovengehaald voor de countryballad “Waiting” waarin de zangpartij van Russ Still wat lijkt op die van Michael Stipe van ‘R.E.M.’en voor de swingende countryrocksong “99%”. Het buitenbeentje op dit album is toch wel de song “It’s Hard”, een puur rock’n’roll-dansnummer dat ook uw voetjes in beweging zal krijgen. Hoewel er maar acht nummers op deze cd staan, werd het beste ook hier weer voor het slot bewaard met de twee topsongs “House Is Burnin’” en afsluiter “Line In The Sand”, beiden Americana-nummers van de bovenste plank.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video