PEUK – PEUK

De Belgisch-Limburgse muziekscène leeft weer helemaal op met een serie splinternieuwe bands die in het Limburgse platenlabel ‘FONS Records’ de ideale partner hebben gevonden om hun songs op te nemen en hun platen in deze wereld te lanceren. Eén van de laatste nieuwigheden op dit vlak is het trio dat zich ‘PEUK’ laat noemen.

Het gaat om drie muzikanten met een verleden in de Belgische muziekwereld die elkaar gevonden hebben in deze groep. Frontvrouw van ‘PEUK’ is Nele Janssen die zangeres, songschrijfster en gitariste is bij de band en die onlangs nog op piano meespeelde en meezong met de Hasseltse singer-songwriter en frontman van ‘The Shovels’ Erik Debny op zijn album “Beat The System”.

Jacques Willems is de bassist van dienst bij ‘PEUK’ en David Schroyen, de ex-drummer van ‘Evil Superstars’ en ‘Millionaire’ zit er achter het drumstel. De muziek die ze in de elf nummers op hun naar de band vernoemde debuutplaat hebben verzameld is luide, op gitaren geënte punkrock. Hun energieke live optredens hebben ‘PEUK’ op korte tijd al een serieuze reputatie opgeleverd en het trio hoopt dat verder te kunnen demonstreren in vele optredens die naar aanleiding van de release van dit eerste album zullen volgen.

Niels Hendrix (zanger-gitarist van o.a. rockbands ‘The Shovels’, ‘Buffoon’ en ‘Fence’) was de producer en opnameleider van deze plaat, waarin alle teugels op het vlak van zang en gitaargeweld worden losgegooid in nummers als albumopeners “Gargamel” en “Magpie”. “Cave Person” is daarna wat melodieuzer opgebouwd, maar blijft tot nader order toch onder de noemer ‘punkrock’ geklasseerd.

De eerste single uit het album “PEUK” is het op de video te beluisteren nummer “Skin It” dat door Nele Janssen werd gecomponeerd. Het eerste echte rustpunt op de plaat krijgen we in de melodieuze alternatieve popsong “Endless Spark” waarvoor zelfs een akoestische gitaar werd bovengehaald. Ook het als rockballad verpakte nummer “Faceless Doll In Voodoo” zal u er misschien wel toe aanzetten om de volumeknop van uw stereoinstallatie terug wat op luider te draaien.

De loeiharde punkrock slaat nadien weer ongenadig toe in de tracks “Manipulated Rats” en “Dieduwa”, terwijl de nummers “Koppijn” en in mindere mate slotsong “Hangman” wel van een andere groep lijken te zijn, omdat ze qua sound zo sterk afwijken van de overige tracks op “PEUK”. Maar dat is misschien wel een goed voorteken voor de diversiteit aan muziek die dit Limburgse trio in de toekomst verder wil blijven aanreiken. Wees vooral klaar voor een stevige ‘kick in the ass’ als u naar dit debuutalbum en eventueel live naar deze band zult gaan luisteren.

(valsam)

25 januari 2019: Charlatan, Gent
26 januari 2019: Café Café, Hasselt (cd-release)
21 februari 2019: Cosa Nostra, Aalst


 

Artiest info
   
 

Label: FONS Records

video