MIKE JACOBY – LONG BEACH CALLING

In 1980 verscheen het album “London Calling” van de Britse punkgroep ‘The Clash’ en nu bijna 40 jaar later heeft de Amerikaanse alt.country- en rockzanger Mick Jacoby uit Long Beach, Californië een album opgenomen dat in een hoesje steekt dat een regelrechte parodie is op de originele hoes van ‘The Clash’. Ook de albumtitel “Long Beach Calling” refereert naar de plaat van de punkers, maar verder zijn er geen directe raakvlakken met de punkmuziek of de ruige manier van optreden van de punkrockband rond frontman Joe Strummer.

Op dit door Mick Jacoby zelf geproduceerde album brengt hij elf eigen composities in de alt.country- en countryrocksfeer die ook wel ‘Americana’ wordt genoemd. Het gaat dan ook meestal over vrolijke, zonnige en hartverwarmende deuntjes die perfect passen bij de huidige zomervakantieperiode. Voor de opname van dit album speelde hij alle instrumenten zelf in, met uitzondering van viool die door Ann DeJarnett werd bespeeld en de piano waarachter Art Bailey Jr. plaatsnam. Hij sluit ook vaak humor en grapjes in zijn songteksten die anderzijds soms ook heel ernstig kunnen zijn.

Lekker swingende songs op dit album zijn de titeltrack waarmee begonnen wordt, gevolgd door rock’n’roll-songs “Here And Now” en “Your Love Song” en de enige echte ballad “Know Right Away”. De fun zit dan weer vervat in de songs “Pine Box”, “Hangers (A Christmas Tale)” (zie video), “Play Like Richards” dat zijn parodie is op de song “Move Like Jagger” van ’Maroon 5’ en in afsluiter “Long Live The King” waarin hij op ironische wijze de spot drijft met al die dwaze Elvis-imitators.

In een vorig muzikaal leven was Mick Jacoby de leadzanger van het Long Beach-rootsrockkwartet ‘Haymaker’ waarvan ik in oktober 2013 nog een recensie voor ‘Rootstime’ mocht schrijven over hun knappe derde album “Now Now Now”. “Long Beach Calling” is nu de derde soloplaat van Mick Jacoby en de opvolger van het in 2016 verschenen album “NorthEastSouthWest” en de in 2012 uitgebrachte plaat “The Big 5-0”. Deze nieuwe schijf zal allicht geen wereldschokkende reacties losweken in de muziekwereld, maar het is wel een plaat die je zonder problemen telkens opnieuw wil laten spelen omdat ze ongebreidelde vrolijkheid en plezier in je leven brengt. Vaak moet dat echt niet meer zijn!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video