MATT WOODS – NATURAL DISASTERS

Zelf vindt de in 2016 van Knoxville naar Nashville, Tennessee verhuisde singer-songwriter Matt Woods niet dat zijn muziek gelabeld kan worden als Americana of country, maar we kunnen toch niet helemaal om deze populaire muziekgenres heen bij het beluisteren van zijn recente album “Natural Disasters” dat hij samen met de gelijknamige begeleidingsband heeft opgenomen. Het is de opvolger van zijn twee vorige platen “How To Survive” uit 2016 en solodebuutalbum “With Love From Brushy Mountain” uit 2014.

‘The Natural Disasters’ die de op akoestische gitaar spelende Matt Woods bij de opname van zijn nieuwste plaat hebben bijgestaan zijn leadgitarist Adam Meisterhans, bassist Jeremy Mackinder, toetsenist Mike Webb en drummer PJ Schreiner. De tien songs die op het album te horen zijn werden allemaal door Matt Woods zelf gecomponeerd.

Wij zijn geneigd om het werk op “Natural Disasters” onder te brengen in de categorie ‘countryrock’ want er zitten bij haast elke track stevige ritmische beats in de muziek verwerkt. Dat is ongetwijfeld het geval bij de albumopener “Blue-eyed Wanderer” (zie video) dat ook als eerste single werd uitgebracht, maar ook de songs “The Dream”, “Drive-Thru Town”, “Hey, Heartbreaker” en “Jailbird Song” zorgen stuk voor stuk voor swingende, zeer dansbare rockmuziek.

Tussendoor werd het tempo wel een paar keer naar beneden gehaald in de countryballads “My Southern Heart”, “Cold Civil War” en het zeer knappe “The Devil Drinks Scotch” dat op een melodieus walsritme wordt gebracht. Maar het uptempo rocken blijkt naar het einde van deze plaat toe toch weer de bovenhand te veroveren via de songs “Sitcoms” en “Corner Of The World”. De krachtige stem van Matt Woods overheerst in elk nummer op deze plaat en de begeleidingsband blijkt van begin tot einde in uitstekende conditie te zijn bij het instrumentaal ondersteunen van alle songs.

Let wel op bij het zoeken naar eerder werk van Matt Woods, want er is eveneens een gelijknamige bluesartiest uit Iowa actief in de muziekwereld. Onze man die hier wordt geëvalueerd is naast zijn solocarrière wel even actief geweest als frontman van ‘The Matt Woods Manifesto’ waarmee hij in 2011 een naar die gelegenheidsband vernoemde countryplaat heeft uitgebracht. Maar als u zijn beste plaat in huis zou willen halen, dan kunnen we u hier toch zijn meest recente album ”Natural Disasters” aanraden. Die plaat kan u dan misschien best aanschaffen in oktober 2019 tijdens één van zijn vier geplande live optredens in de Benelux die we u hieronder nog even ter info zullen meegeven.

(valsam)

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MATT WOODS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

9 oktober 2019: Bruin Café, Aarschot, BE
11 oktober 2019: Rockcafé De Engel, Den Helder, NL
18 oktober 2019: GC De Wildeman, Herent, BE
20 oktober 2019: Muziekcafé Helmond, Helmond, NL


 

Artiest info
Website  
 

Label: Lonely Ones Records

video