THE FERALINGS – THE FERALINGS (EP)

Iowa City was de eerste hoofstad van Iowa dat ondertussen een heuse Amerikaanse staat is geworden. Het is de thuishaven van de drie leden van de Americana- en folkmuziek spelende akoestische rootsformatie ‘The Feralings’. Die bestaat uit zanger en contrabas spelende Patrick Bloom, zanger en mandolinespeler Benj Upchurch en diens zingende en banjo spelende echtgenote Nicole Upchurch.

Onder hun groepsnaam “The Feralings” werd een eerste plaat opgenomen in de vorm van een ep met zes door Patrick Bloom en Nicole Upchurch gecomponeerde folkliedjes. Om het geheel instrumentaal wat op te vrolijken werd er voor de opname van die zes songs een extra gastmuzikant in de studio uitgenodigd. Zo speelt David Zollo op piano bij twee nummers en Stacy Webster op akoestische gitaar bij alle zes tracks. Jakob Breitbach mag zijn kunstjes op fiddle komen tonen bij het swingende rootsnummer “Maybe Maybelline”.

Van de zes liedjes op deze ep zijn er twee die al gecomponeerd werden in 2009 en één nummer uit 2012. Co-producer van dit album naast ‘The Feralings’ zelf is Ben Schmidt die knap werk heeft afgeleverd met de opname van vlot in het gehoor liggende liedjes als de door banjo geïntroduceerde akoestische opener “Humming Machines” die door Nicole Upchurch wordt gezongen. Maar ook “I Shall Bring You Flowers (Sun God)”, het naar bluegrass neigende “Lila” en het op de video in een live gebrachte uitvoering te beluisteren “Weeds In The Wall” zijn zeer de moeite waard op dit debuutalbum van ‘The Feralings’. We verwachten dan ook dat er vrij snel een volwaardig studioalbum van dit trio zal gaan volgen.

(valsam)
“It was a very pleasant acquaintance with the debut record of the folk and Americana-trio ‘The Feralings’ from Iowa City. The six self penned songs on their first ep are a valuable contribution to the extensive songbook of rootsy folk music. They make us anxiously waiting for more of these songs on a first full cd from Patrick Bloom and husband and wife Benj and Nicole Upchurch.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video