BISHOP GUNN – NATCHEZ

Zanger-gitarist Travis McCready, gitarist Drew Smithers, bassist Ben Lewis en drummer Burne Sharp vormen samen het bluesrockkwartet ‘Bishop Gunn’ uit Natchez, Mississippi. Op het naar hun woonplaats vernoemde debuutalbum “Natchez” brengen ze elf rocknummers waarin vooral gitaren de hoofdrol hebben opgeëist bij de typische Mississippi Delta- en Southern Rock-tracks.

Maar er is ook voldoende plaats op dit album voor een vettige bluesy mondharmonica in de luide openingstrack “Southern Discomfort” en voor door gastmuzikant Dane Farnsworth gespeelde pianoklanken bij zowat alle rocksongs op de plaat.

“Anything You Want” en “Right Here With Me” zijn behoorlijk zwaar beladen gitaarrockers, terwijl anderzijds “Devil Is A Woman” en “Makin’ It” pure soulballads zijn die in ware Otis Redding-stijl op briljante wijze worden gezongen door leadzanger Travis McCready.

Ook het op de video te beluisteren singletje “Shine” is een door blazers aangedreven ballad die nauw aanleunt bij de soulsound, net als het wat later volgende nummer “All The Ways”. “Wheels” is dan weer een moderne rockballad waarin heel wat blueselementen in de orkestratie werden verwerkt.

Vier tracks op het album werden door producers Mark Neill en Cody Simmons opgenomen in de beroemde ‘Muscle Shoals Sound Studios’ in Sheffield, Alabama. Daarnaast ontstonden zes andere nummers in studio ‘The Purple House’ in Leiper’s Fork, Tennessee met producers Casey Wasner en Ross Collier. Verder werd er met het op gospel en Mississippi Delta-blues geïnspireerde nummer “Alabama” één song opgenomen in de gekende ‘FAME Recording Studio’ in Muscle Shoals, Alabama.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Farm2Turntable

video