JOHN CEE STANNARD – MOVING ON

De muzikale loopbaan van John Cee Stannard begon meer dan 50 jaar geleden in 1968 toen hij samen met Roger Strevens deel uitmaakte van het folkduo ‘Tudor Lodge’. Ettelijke keren werd er een lange pauze ingelast in de carrière van deze groep en er waren ook meerdere wisselingen in het personeel van ‘Tudor Lodge’. Pas nadat hij enkele bluesnummers had geschreven besefte John Cee Stannard dat hij misschien wel een moest denken aan het starten van een solocarrière.

Het was in 2012 dat zijn allereerste soloplaat werd opgenomen en in mei 2013 werd “The Doob Doo Album” van ‘The John Cee Stannard Blues Orchestra’ officieel uitgebracht. In de voorbije jaren brachten ‘John Cee Stannard & Blues Horizon’ ook nog drie andere folk- en bluesplaten uit met “Bus Depot Blues”, “Stone Cold Sober” en “To The River”.

Zijn nieuwste album “Moving On” is echter een muzikale voortzetting van “The Doob Doo Album” uit 2013 en werd ook met een volwaardige ‘big band’-achtig orkestrale begeleiding opgenomen. De basgitaar op alle elf tracks werd bespeeld door Les Calvert en de drummer van dienst was Dean Robinson, maar verder werd er voor haast elk nummer een andere gitarist, pianist of accordeonist in de opnamestudio uitgenodigd, in totaal 17 gastmuzikanten. Ook voor de backing vocals werd een beroep gedaan op niet minder dan vier personen en het blazerswerk lag in handen van trompettist Matt Winch en saxofonisten Nick Pentilow en Nick Payne.

Zelf speelt John Cee Stannard op gitaar bij alle songs en op banjo bij het countrybluesnummer “Evenin’ Sun”. De klassieke bluessound domineert de meeste tracks op “Moving On”, te beginnen met opener “Cemetery Junction” die gaat over het bekendste kruispunt in John’s woonplaats Reading. Maar ook het door blazers geïntroduceerde “Do Right To Me” en de door Hammondorgel begeleide bluesballad “Price Of Your Sin” horen thuis in de typische blueswereld, net als “Someone Told Me” en “Something That You Do To Me” waarin het mondharmonica voor de belangrijkste instrumentatie zorgt.

Het van stadsgenoot Julia Titus aka ‘Ma Bessie’ ontleende “Someone Is Knocking” heeft anderzijds een lekker swingende jazzy basis en “Call Of Duty” is een door accordeonklanken gedomineerde, prachtige ‘Tex-Mex’-rocksong. Ook bluesrock is vertegenwoordigd in het dansbare “Tougher Than Tough”, een cover van de song van Jimmy Witherspoon en albumafsluiter “You Took Me By Surprise” is vintage ‘swamp blues’. Zoals u kunt vaststellen is deze John Cee Stannard thuis in alle genres die ook maar iets met bluesmuziek te maken hebben, maar door de brede variatie tussen de nummers is “Moving On” eigenlijk een plaat die ook liefhebbers van andere genres dan blues zal kunnen bevallen.

(valsam)
“On his latest record ‘Moving On’ blues guitarist John Cee Stannard is offering eleven new tracks which cover varying styles like bluesrock, swamp blues, ballads, Tex-Mex and jazzy songs. The broadly orchestrated variation ensures that this album could be loved by fans of many different kind of music genres than blues.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: JOHN CEE STANNARD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Castiron Recordings

Info: Hemifran