THE CAMPFIRE FLIES – SPARKS LIKE LITTLE STARS

‘The Campfire Flies’ is een Amerikaanse collectief van zes singer-songwriters en performers van indie rockmuziek uit New Jersey, bestaande uit John (keyboards en accordeon) en Toni (fluit en klarinet) Baumgartner, Ed Seifert (gitaar, mandoline en mondharmonica) van de formatie ‘Speed The Plough’, Deena Shoshkes (gitariste en bassiste) en Jon Fried (banjo en basgitaar) van ‘The Cucumbers’ en Matthew Davis (gitaar en bas), de frontman van ‘The Thousand Pities’.

Deze zes muzikanten waren al lange tijd fans van elkaars werk en ze hebben nu op initiatief van John Baumgartner de handen in mekaar geslagen om een debuutplaat van ‘The Campfire Flies’ op te nemen met elf liedjes die telkens door één van de bandleden werden gecomponeerd en waarvoor ze dan meestal ook zelf de lead vocals waarnemen.

De groep produceerde zelf het in New York City en New Jersey opgenomen album “Sparks Like Little Stars”. Vooraleer de opnamestudio in te trekken hadden ze gedurende een jaar de kwaliteit van deze liedjes uitgetest tijdens ettelijke liveoptredens in clubs en op festivals in New Jersey en New York. De op de video te beluisteren song “If Your Eyes Are Closed” is de door Ed Seifert gecomponeerde openingstrack en eerste single van dit album. Hij tekende ook voor de twee wat later volgende liedjes: de heerlijke ballad “I’m Not Changing My Mind” en “I Can’t Find A Place That Feels Like Home”.

Ook Deena Shoshkes schreef drie liedjes voor deze plaat, zijnde “Way Way Back”, de ballad “Go Back To Your Heart” en afsluiter “Your Lips Were Made For Me”, net als Matt Davis die de drie nummers “Blue Fall Day”, “Lost My Place In A Small Town” en “Waiting To Shine” componeerde. De twee resterende songs “John’s Song” en het harmonieuze pianonummer “Deep Water” zijn dan weer van tekst en muziek voorzien door John Baumgartner.

De kwalitatieve verrijking van de liedjes kwam er vooral door de extra toevoeging van een door één van de bandleden van ‘The Campfire Flies’ bespeelde instrumenten, waarmee nog maar eens bevestigd wordt dat 1+1 meer is dan 2 en de complementariteit van deze zes muzikanten tot een zeer hoogstaand muzikaal resultaat heeft geleid. Als dit de liedjes zijn die in de toekomst door vrolijke vrienden rond het kampvuur zullen worden gezongen, dan zijn we ongetwijfeld in de juiste muzikale richting aan het evolueren. Noteeert u alvast onze conclusie: “Sparks Like Little Stars” is een meer dan schitterende, heel veel warmte uitstralende plaat van de gelegenheidsband ‘The Campfire Flies’.

(valsam)
“Bringing six excellent indie rock singer-songwriters from New Jersey together in one musical collective called ‘The Campfire Flies’ is leading to a splendid, heartwarming record called ‘Sparks Like Little Stars’. Four of them wrote the eleven songs that will make you shiver and glow during the whole period of listening to this amazingly beautiful album.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Over Pop Music
Info: Hemifran

video