MAARTJE TEUSSINK – ORGANIC CITIES

De Nederlandse muzikante Maartje Teussink heeft in de voorbije twintig jaar een lange weg afgelegd waarin ze allerlei muziekstudies heeft gedaan en op diverse instrumenten leerde spelen. Daarnaast schrijft ze ook muziek voor theaterproducties waarin ze zelf ook meespeelt en meezingt. Wij kijken hier vandaag naar een plaat die ze eind mei zal uitbrengen onder de titel “Organic Cities” en waarop ze zelfgecomponeerde liedjes brengt in een knappe mix van folk en pop, onderbouwd met elementen uit de klassieke muziek.

Bewonderenswaardig is toch wel dat Maartje Teussink ook alle instrumenten bij deze nummers zelf heeft ingespeeld in de opnamestudio. Een bloemlezing van dat instrumentarium leert ons dat daar contrabas en elektrische basgitaar, akoestische en elektrische gitaar, cajon, synthesizer, ukelele, keyboards en piano, drums en percussie, viool en saxofoon bij gebruikt werden. Er staan 19 nummers op “Organic Cities”, songs die allemaal in het Engels worden gebracht.

Verwacht nu geen opgewekt popalbum met vrolijke en melodieuze uptemponummers, want daarvoor is de complexiteit van deze alternatieve composities te groot. De vlotst in het gehoor liggende liedjes zijn volgens ons opener “Turn Into A Dream”, “Dust And Stones”, “Organic Cities” (zie video), de ballad “For You” en pianosong “Rising Above”, naast het akoestische “You Would Want Me To” en “All Asked For” en het poëtische “Drawn to See” dat als een live gespeelde en gezongen song wordt gepresenteerd.

Als er einde aan deze plaat komt met het akoestische gitaarnummer “Take Me”, dan weet je dat je naar liedjes hebt zitten luisteren die eigenlijke meerdere beluisteringen nodig hebben om de pure schoonheid van de door Maartje Teussink geschreven en gespeelde nummers te doorgronden. We denken niet dat deze songs vaak op de radio te horen zullen zijn, dus kan je maar beter zelf tot de aanschaf van deze cd overgaan als je in alle rust en sereniteit van deze liedjes wenst te genieten.

(valsam) - 1 juni 2019: Pelgrimvaderskerk, Rotterdam, NL (om 15.00u)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records / Bertus

video