DIME BOX BAND – HAPPY

 

De ‘Dime Box Band’ is een kwintet uit Los Angeles dat is samengesteld uit drie al wat oudere en meer ervaren muzikanten + twee van hun kinderen die zich verzameld hebben rond leadzangeres en songschrijfster Kristi Callan die eerder al het mooie weer heeft uitgemaakt bij de formatie ‘Wednesday Week’ en die ook al heeft samengewerkt met o.a. David Gray en Dave Davies van ‘The Kinks’.

De andere ‘Dime Box Band’-leden zijn violiste en mandolinespeelster Lyn Bertles, leadgitarist James Nolte (zoon van Kristi Callan), bassist Alex Vincent en drummer, toetsenist, gitarist en co-producer Nick Vincent, de muzikale echtgenoot van Lyn Bertles en ook de vader van bassist Alex Vincent. In 2009 verscheen het eerste album “Five And Dime Waltz” van deze formatie en net tien jaar later komt er nu een tweede plaat op de markt onder de veelzeggende titel “Happy”.

Daarop staan tien country- en Americana-liedjes waarvan Kristi Callan er negen heeft gecomponeerd, meestal tengevolge een nauwe samenwerking met enkele co-auteurs. De enige coversong op deze plaat is er één van het liedje “Detour (There’s A Muddy Road Ahead)”, een vrolijke western-swingballad die al dateert van 1945 en toen voor het eerst door Jimmy Walker op plaat werd gezet.

Met een albumtitel als “Happy” kan het moeilijk anders dan dat we een opeenvolging van uptempo en lekker swingende liedjes te horen krijgen met als voorbeelden o.a. openingstrack “All Of Nothing”, “Going My Way”, titeltrack “Happy”, “Everybody Lies” en het op de eerste video te beluisteren meezingertje “Felix Felicis”. Maar er zijn natuurlijk ook wat meer gezapig gebrachte songs te horen. In deze categorie noteren we de eerste single “As The Crow Flies” (zie 2e video), “What Went Wrong?”, “Close Your Eyes” en “Butterflies”.

In de vakpers wordt de ‘Dime Box Band’ afgeschilderd als een mengeling van ‘Flying Burrito Brothers’, ‘Son Volt’ en Dolly Parton. Wij kunnen ons daar ook wel in vinden, tenminste als het om vertolkers van complexloze catchy en vrolijk klinkende countryliedjes gaat. Als je het ons zou vragen: “Happy” is een zeer leuk en entertainend plaatje, zo eentje waar je ‘instant happy’ van kan worden.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:DIME BOX BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Avebury Records

video