MARTI BROM & HER RANCHO NOTORIOUS – MIDNIGHT BUS

Eén van de 300.000 inwoners van de Amerikaanse stad St. Louis in de staat Missouri is zangeres en songschrijfster Marti Brom die samen met haar band ‘Her Rancho Notorious’ platen maakt en optredens verzorgt in een onvervalste hillbilly- en rockabilly-muziekstijl. ‘Her Rancho Notorious’ bestaat uit vier Zweedse muzikanten, zijnde gitarist Ulf Back, pianist Matthias Bruhn, bassist Peter Fröbom en drummer Mattias Hyttsten.

Het vijftien tracks tellende album “Midnight Bus” is de meest recente release van deze formatie. Zeven songs werden van tekst en muziek voorzien door leadzangeres Marti Brom, terwijl de overige acht nummers coverversies zijn van bekende en minder bekende liedjes in dit muziekgenre. De eerste coversong op deze plaat is er één van het lekker swingende nummer “Loveaholic”, een track uit de in 2017 uitgebrachte cd “Let’s Do This Thing” van de Texaanse band ‘Kathy (Murray) & The Kilowatts’.

Daarna volgt “Last Ten Years With You”, een song van ‘Crazy Joe’ Tritschler uit zijn album “The Doctor Is In!” uit 2013. Heel wat verder terug in de tijd werd in 1967 het liedje “Ambush” voor het eerst gezongen door de Nieuw-Zeelandse zangeres Maria Dallas. Een bekender nummer dat hier wordt gecoverd is de song “Little Ole Wine Drinker Me” (zie live uitvoering op de eerste video). Dit liedje werd in 1966 door Charlie Walker gebracht maar kon in 1967 op enkele meer populaire coverversies rekenen van o.a. Robert Mitchum en Dean Martin.

Chris Ruest speelt op gitaar mee op drie tracks. Hij schreef ook de song “Stiletto In Black” en het nummer “Drivin’ Me Crazy” stond voor het eerst op het album “Doctor Velvet” uit 2003 van bluesrockers ‘Nick Curran And The Nitelifes’. We gaan nog even verder met de twee resterende coversongs op deze plaat, zijnde rock’n’roller “Slippin’ And Slidin’” van Little Richard uit 1956 (zie live versie op de 2e video) en de albumtiteltrack “Midnight Bus”, een nummer van John D. Loudermilk dat in 1959 voor het eerst op plaat werd gezet door Billy Graves en pas een jaartje later door de componist zelf werd opgenomen.

Vooraleer hier af te sluiten willen we toch ook even stilstaan bij de eigen nummers van Marti Brom want daar zitten ongetwijfeld ook enkele songs tussen die tot genreklassiekers kunnen uitgroeien. Daarbij denken we dan vooral aan liedjes als opener “Come Destroy Me”, het swingende “Lasso Mr. Moon”, countryrocksong “Push Me Till I’m Gone’ en de prachtige Patsy Cline-lookalike en tearjerker-ballad “Lies Of A Promise”.

Tot slot moeten we toch ook nog even vermelden dat er enkele opmerkelijke gastbijdragen te noteren zijn op dit album. Zo speelt de Schotse gitarist Billy Bremner - bekend van zijn lidmaatschap bij ‘Rockpile’, de formatie rond Dave Edmunds en Nick Lowe - mee op vier songs en speelt de Texaanse singer-songwriter Rosie Flores op gitaar mee op één nummer en verzorgt ze backing vocals bij twee andere tracks.

Marti Brom verdient meer en meer haar plaatsje in de ‘Rockabilly Hall Of Fame’ waarvoor ze onlangs terecht genomineerd werd. Het nieuwe album “Midnight Bus” dat volgt op de vorige cd’s “Not For Nothin”’ en “Marti Brom Sings Heartache Numbers” zal daartoe de finale bevestiging gaan geven.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: MARTI BROM & HER RANCHO NOTORIOUS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Enviken Records

video