BLAKKAMOORE – UPWARD SPIRAL

We hadden hier onlangs met “Rhythm Of Serenity” van Marcus Gad uit Nieuw-Caledonië sinds lange tijd nog eens een reggaeplaat in de stereo-installatie om er een recensie over te schrijven. Eén van de tracks op dat album was de song “Ini Royal” die samen met dubstepper Jahdan Blakkamoore uit Brooklyn, New York werd gezongen. Welnu, diezelfde ‘Blakkamoore’ heeft nu zelf een volwaardige nieuwe plaat uitgebracht onder de titel “Upward Spiral”.

Van de vijftien tracks op dat album zijn er eveneens vier nummers te horen waarvoor deze uit het Zuid-Amerikaanse land Guyana afkomstige reggae- en dubstep-artiest bijstand heeft gekregen van een bevriende genre-genoot. Dat was o.a. het geval voor de als eerste single verschenen song “Get Down Tonight” (zie 2e video) waarop de Amerikaanse rapper ‘Snoop Dogg’ mee rapt.

Andere muzikale samenwerkingen van ‘Blakkamoore’ waren er met de Franse hiphopper ‘Biga*Ranx’ voor het nummer “Skyscrappers”, met de Jamaiicaanse reggaemuzikant ‘Alandon’ voor de song “Tomorrow Belongs To Us” en met de Amerikaanse rootsreggaeformatie ‘Akae Beka’ uit Saint Croix op de Maagdeneilanden voor het catchy nummer “Earth Cry”.

‘Blakkamoore’ werd geboren in Georgetown, Guyana en dat gegeven werd de aanleiding voor één van de nummers op “Upward Spiral”. In het op de eerste video in een live-versie te horen melodieuze reggaenummer “Mash Down Georgetown” blikt hij met gemengde gevoelens terug op de plaats waar hij voor het eerst het levenslicht heeft gezien. Deze song werd onlangs als tweede single uit dit album gelanceerd en is de ideale smaakmaker voor dit nieuwe album van ‘Blakkamoore’ dat dezer dagen op de platenmarkt zal verschijnen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: BLAKKAMOORE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Baco Records

video