KAREN JONAS – THE SOUTHWEST SKY AND OTHER DREAMS

“The Southwest Sky And Other Dreams” is de titel van het vijfde album dat werd opgenomen door de Amerikaanse country- en Americana-zangeres en songschrijfster Karen Jonas uit Fredericksburg, Virginia. Zij debuteerde nochtans pas in 2014 met haar album “Oklahoma Lottery” waarna de volgende platen dus tegen het ritme van bijna één album per jaar volgden. Zo verscheen nummer twee “Country Songs” in 2016, “Butter” in 2018 en “Lucky, Revisited” nog midden vorig jaar.

Gitarist Tim Bray speelt een belangrijke rol in de muzikale carrière van Karen Jonas door als trouw bandlid jarenlang met haar mee op tournee te trekken doorheen zowat alle Amerikaanse staten. De andere muzikanten die de tien songs op de nieuwe door E.P. Jackson geproduceerde plaat hebben ingespeeld zijn bassist Seth Morrissey en drummer Seth Brown.

Op “The Southwest Sky And Other Dreams” staan tien nieuwe liedjes in het klassieke countrygenre, songs waarin de attente luisteraars ongetwijfeld de invloeden van haar muzikale voorbeelden Gillian Welch, Paul Simon, James Taylor, Bob Dylan en Ryan Adams zullen herkennen. De eerste single die uit deze plaat werd getrokken is te zien en te horen op de eerste video bij deze recensie: “Pink Leather Boots” is een swingende rockabilly-song die u op de dansvloer wil uitnodigen. Als u daar dan toch al staat, dan kunt u rustig verder swingen op het later volgende nummer “Be Sweet To Me”.

Romantiek, verbeelding en realiteit vormen de onderwerpen van haar songteksten voor liedjes als “The Last Cowboy (At The Bowling Alley)”, “Out In Palm Tree Paradise” en het catchy nummer “Tuesday” (zie 2e video). Maar zoals het wel vaker gebeurt bij countryplaten zijn wij vooral onder de indruk gekomen van de countryballads. Dat zijn hier de door pedal steelgitaar van J. Tom Hnatow gedomineerde tearjerker “Maybe You’d Hear Me Then” en ook “Barely Breathing”, “Better Days” en albumafsluiter “Don’t Blink Honey” behoren tot onze favoriete songs op deze nieuwe plaat van Karen Jonas. Wees maar zeker dat dit alweer schitterende vijfde schijfje van deze fijne countrydame hierna aan onze privé-platencollectie zal worden toegevoegd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video