MIKE MCKENNA JR. – AT THE EDGE OF THE WORLD

Muziek is een universeel iets: het wordt gemaakt in alle landen en streken tussen de noordpool en de zuidpool. Het leuke daarbij is dat heel veel van die nieuw gecreëerde muziek ook op onze redactie belandt en dat wij daar dan een passende recensie mogen bij schrijven. Het lijstje van ontdekkingen dat daaruit is voortgevloeid bestaat intussen toch al uit meerdere A4-tjes en wordt ook nu nog continu aangevuld met nieuwe namen.

Zo moeten we daar nu de naam van Mike McKenna Jr. aan toevoegen. Hij is een folkzanger en songschrijver, afkomstig uit Cape Breton in de op één na kleinste provincie van Canada: Nova Scotia met Halifax als hoofdstad, maar momenteel opereert hij vanuit Montreal. Onze eerste reactie bij het horen van deze artiest was toch wel de sterke gelijkenis met de stem en het werk van de Britse singer-songwriter Michael David Rosenberg, beter gekend onder zijn artiestennaam ‘Passenger’.

De aanleiding tot de ontdekking van Mike McKenna Jr. was de release van zijn tweede album “At The Edge Of The World”, een plaat met acht heerlijk melodieuze songs waarop hij op subtiele en gevoelige wijze zijn verhalen over observaties rond leven en dood zingt. De op de eerste video te horen albumtiteltrack is al meteen één van de sterkste songs op deze plaat, maar als u op zoek zou willen gaan naar een zwakker nummer, dan bent u er aan voor de moeite want alle acht tracks zijn muzikale pareltjes.

Dat alles samen amper 30 minuten duurt is het enige spijtige dat we over “At The Edge Of The World” kunnen vertellen. Maar dat halve uur is er wel één van mateloos genieten van liedjes als “The Town”, “Caught In The Middle”, het op de tweede video in een live-uitvoering te beluisteren “Pale White Moon” en de zeer sober georkestreerde prachtsongs “The Wolf”’ en “My Room”. Wij besluiten hier met nog even te wijzen op het laatste nummer “Working Man”, een coverversie van het countryliedje van Rita MacNeil uit haar album “Reason To Believe” van 1988 en in 1996 ook al gecoverd door ‘The Dubliners’. Wilt u me nu a.u.b. excuseren, want ik ga meteen opnieuw op de startknop van de cd-speler duwen om nog eens een half uurtje van al dit fraais van Mike McKenna Jr. te kunnen genieten.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video