ANDREA & MUD – BAD NEWS DARLIN’

 

“Bad News Darlin’” is de titel van de nieuwste plaat van het country- en honky-tonkmuziek brengende Amerikaanse duo ‘Andrea & Mud’ uit Waleska nabij Atlanta, Georgia. Maar dat slechte nieuws valt eigenlijk best wel mee want de elf tracks op dit album zijn eigenlijk zeer genietbaar en opgewekt. ‘Andrea & Mud’ zijn naast muzikanten ook een echtpaar bestaande uit zangeres-gitariste en de muzikale zaag bespelende Andrea Colburn en zanger-gitarist Kyle ‘Mud’ Moseley.

De openingstrack “Lines” is een nummer waarin we de stijl van de spaghettiwesternmuziek van Ennio Morricone menen terug te horen, mede dankzij de blazerssectie die ons meeneemt naar de desolate woestijnvlakten. Honky-tonk- en hillbilly-tonen vormen daarna dan weer de basis van het tweede nummer op de cd: “Birmingham, AL 8:30 AM”.

Zelf noemen ze hun muziekgenre ‘surf western’ en u zal deze benaming zeker kunnen begrijpen als u naar de elf nummers op “Bad News Darlin’” luistert. In de op werk van ‘The Legendary Shack Shakers’ lijkende song “Hellhounds” duikt het toch wel zeer speciale geluid van de zingende zaag voor het eerst op. Tot hiertoe werd het zangwerk door Andrea verzorgd, maar voor “The Reason Why She Cries” duikt ‘Mud’ voor het eerst als leadzanger op aan de microfoon, weliswaar wat verderop opnieuw aangevuld door Andrea. Later doen ze dat samen nog eens knap over bij de songs “Little Blue Truck” en het rockende “Leave”.

Eén van onze favoriete liedjes op deze plaat is het over een mooie melodie beschikkende “Send Your Love My Way”, maar ook de twee swingende songs op de video’s “Used Car Salesman” en “Yer Majesty” behoren ongetwijfeld tot het betere werk van ‘Andrea & Mud’ op dit album. Andrea zingt naar het einde toe nog het op iets van Loretta Lynn lijkende “I Ain’t Home”.

Helemaal aan het slot brengen ze nog een mix van de klassieke tearjerker “End Of The World” van Skeeter Davis uit 1962 met het nummer “Bullwinkle Pt.3” van de surfrockers ‘The Centurions’ dat in 1994 op de soundtrack van de door Quentin Tarantino geproduceerde film “Pulp Fiction” te horen was.

“Bad News Darlin’” is het tweede album van ‘Andrea & Mud’ en is de opvolger van hun debuutplaat “Easy, Sleazy And Greazy” uit 2018. Hun eigen signatuur kan over het gehele album gehoord worden in de liedjes en we durven vermoeden dat het duo hun ingeslagen muzikale weg in de toekomst in dit genre met succes zal verderzetten.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANDREA & MUD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

video