COURTNEY MARIE ANDREWS – OLD FLOWERS

 

 

De 29-jarige Amerikaanse zangeres en songschrijfster Courtney Marie Andrews stamt uit Phoenix, Arizona. Ze speelde in 2010 en 2011 op keyboards en zong backing vocals bij de alternatieve rockgroep ‘Jimmy Eat World’ rond leadzanger Jim Adkins. In 2010 debuteerde ze als soloartieste met het album “No One’s Slate Is Lean”. Eind 2011 verhuisde ze naar Seattle, Washington waar ze op elektrische gitaar begon mee te spelen in de begeleidingsband van singer-songwriter Damien Jurado.

Haar tweede soloplaat verscheen in 2013 onder de titel “On My Page”, gevolgd door “Honest Life” in 2016. Het was ook in dat jaar dat Courtney Marie Andrews vier maanden in België doorbracht en meespeelde en meezong met onze nationale trots ‘Milow’. Twee jaar geleden bracht ze dan haar vierde album “May Your Kindness Remain” op de markt en dit jaar lijkt de definitieve doorbraak gerealiseerd te zullen worden via de release van haar vijde plaat “Old Flowers”.

Zij schreef teksten en muziek voor de tien emotievolle liedjes die op dit album zijn terechtgekomen. Daar zijn enkele zeer gevoelige songs bij zoals de rond de centrale thema’s liefde en liefdesverdriet handelende pareltjes “Guilty”, “I Told You”, “Together Or Alone”, “Break The Spell”, “How You Get Hurt” en albumtiteltrack “Old Flowers”. Ook de twee songs die u op de video’s bij deze recensie kunt beluisteren behoren ongetwijfeld tot onze favoriete tracks: eerst single en ‘break-up’-song “It Must Be Someone Else’s Fault” en daarna de heerlijke albumopener “Burlap String” die ook als single werd uitgebracht.

De productie van deze plaat door Andrew Sarlo en de mastering door de virtuoze Bob Ludwig hebben de eerlijkheid, de kwetsbaarheid, de weemoed, de fragiele engelenzang en de sobere en subtiele sound van al deze liedjes ontzettend knap weten te behouden. We willen u hier dan ook warm aanbevelen om even rustig de tijd te nemen voor het beluisteren van alle tien mooie songs op het album “Old Flowers” van Courtney Marie Andrews. U zult het zich absoluut niet hoeven te beklagen!

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fat Possum Records

video