THOMAS HINE – LEDGERS AND STONES

Folk- en countrymuzikant Thomas Hine heeft zijn roots in het 20.000 inwoners tellende stadje Golden in de Amerikaanse staat Colorado. Zijn muziek wordt gekenmerkt door poëtische songteksten en vlot in het gehoor liggende lo-fi melodieën en dat zijn ook nu weer de meest typische eigenschappen van de negen liedjes die hij heeft opgenomen voor zijn nieuwste album “Ledgers And Stones” dat begin juli 2020 op de platenmarkt verscheen.

Zijn zachte stem begeleidt de luisteraar in uitermate sfeervolle songs zoals opener “Walking Through” en het daaropvolgende “Cemented”. Zelf speelt Thomas Hine op zowat alle instrumenten die bij deze nummers te horen zijn want als multi-instrumentalist beheerst hij de kunst om te spelen op gitaren, piano, basgitaar, drums, mondharmonica, orgel, keyboards, harmonium en mandola. Voor dit nieuwe album werden enkele Sarah Winter op viool en Mike Pearson op dobro in de opnamestudio uitgenodigd voor een bijdrage op hun favoriete instrument.

Volgens zijn biografie debuteerde Thomas Hine in 2007 met het album “Animals Dreaming” en volgden er daarna nog twee andere albums die voorafgingen aan deze nieuwe plaat “Ledgers And Stones”. De vaak dromerige songarrangementen zorgen voor een heel intimistische sfeer bij het beluisteren van dit album. Probeert u dat zelf maar eens uit door te luisteren naar de twee erg mooie nummers op de bijgaande audiovideo’s: “Abandon” en “Barren Daughters”.

Zijn poëtische, soms filosofische en vaak introverte liedjes herinneren aan die andere folktroubadour Bonnie ‘Prince’ Billy, vooral dan in de nummers “52”, “Back To Life (February’s End)” en afsluiter “My Thoughts Return” die hij met een aan Will Oldham herinnerende breekbare stem zingt. “Ledgers And Stones” is wat ons betreft een album dat u gerust enkele keren na mekaar mag beluisteren. U zult daarbij telkens nieuwe dingen kunnen ontdekken in de songs op dit uitstekende nieuwe album van folktroubadour Thomas Hine.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: THM

video