LAURA CORTESE & THE DANCE CARDS – BITTER BETTER

Indie folkmuziek is het lievelingsgenre van de Amerikaanse Laura Cortese, een violiste en singer-songwriter die geboren werd in San Francisco en momenteel gebaseerd is in Boston, Massachusetts. Ze maakt al songs en platen sinds haar debuutalbum “Hush” uit 2004. Daarna volgden nog een zestal andere albums met “All-in Always” als laatste realisatie in 2016.

Nu komt ze opnieuw in de spotlights met het splinternieuwe album “Bitter Better” dat op de markt is verschenen als nieuwe plaat van ‘Laura Cortese & The Dance Cards’. Die ‘dansende kaarten’ zijn celliste Valerie Thompson, fiddlers Sumaia Jackson en Jenna Moynihan die ook op banjo speelt, pianist Sam Kassirer en de vrouwelijke bassisten en gitaristen Zoe Guigueno en Jeni Magana. Sam Kassirer, de enige man in dat gezelschap, neemt ook de taak van albumproducer voor zijn rekening.

Wat me meteen opviel toen ik deze nieuwe cd in handen nam was de vermelding van de Belgische opnamestudio ‘Motor Music’ uit Mechelen. Die werd door haar gekozen nadat ze gedurende een periode van zes maanden (van december 2018 tot juni 2019) in ons land in Gent had verbleven voor het schrijven van al deze liedjes. Maar er werd blijkbaar ook nog wat opgenomen in Amerikaanse studio’s in Parsonsfield, Maine en in Woodstock, New York.

In de hoedanigheid van violiste heeft Laura Cortese in het verleden ook meegespeeld in de begeleiding van artiesten als ‘Uncle Earl’, ‘Band Of Horses’ en Pete Seeger. Daarnaast zong ze backing vocals op de in 2015 verschenen plaat “Wild Flowers” van de Belgische singer-songwriter Bram Vanparys aka ‘Bony King’, de vroegere ‘The Bony King Of Nowhere’.

Maar haar solowerk groeide al snel uit tot haar belangrijkste activiteit en dat dit een terechte keuze was wordt op dit album “Bitter Better” meermaals bewezen in de elf tracks die voor deze plaat werden opgenomen. U kunt dit zelf vaststellen via de twee video’s van de songs “Corduroy Jacket” en “Typhoon” die we aan deze recensie hebben toegevoegd.

Maar ook de albumopeningstrack en eerste single “Treat You Better”, het knap gezongen “From The Ashes”, het poppy liedje “Dreaming” en de door strijkers van violen en cello begeleide akoestische nummers “Talk To Me” en “When We Rocked” verdienen hier ongetwijfeld een aparte vermelding. “Bitter Better” is een heel frisse en opgewekt klinkende indiefolk- en popplaat van ‘Laura Cortese & The Dance Cards’, kortom een album dat u zeker zelf eens moet gaan beluisteren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Compass Records

video