THE OBSCURITONES – DON’T STOP HER!

Joey (Joanna) Hill en Jane (Janey) Dodson zijn twee harmonieus samenzingende rockabillydames uit Londen die onder de groepsnaam ‘The Obscuritones’ de vocale performance in de stijl van ‘The Andrew Sisters’ in hun muziek combineren met de swingende rockabillyklanken zoals o.a. gebracht door ‘The Stray Cats’. De muziek bij hun uitermate dansbare liedjes wordt gespeeld door leadgitarist en soms ook als leadzanger acterende Hugh Byrne, contrabassist Andrew Bavington en drummer Daniele Antenucci.

‘The Obscuritones’ ontstonden in 2010 in Brixton en hun debuutplaat verscheen in 2013 met de groepsnaam als titel. Een tweede album kwam er in de zomer van vorig jaar en kreeg de titel “London, London Town” en ondanks de turbulente situatie rond de coronacrisis heeft de groep nu al een derde album klaargestoomd met de toepasselijke titel “Don’t Stop Her!”.

Met rockabilly-legendes Link Wray, Robert Gordon, Johnny Burnette en Scotty Moore als voorbeeld dook het kwintet de opnamestudio in voor het vastleggen van twaalf eigen composities. De ritmische swing en dolle dansmuziek blijft op dit album aanwezig van begin tot einde zoals u kunt horen in de twee liedjes op de bijgaande audiovideo’s: openingstrack “Busy Mama” en het walsje “Your Heart No Longer Sings”, de enige wat rustiger gebrachte track op “Don’t Stop Her!”.

Voor het overige blijft het zorgeloos met de dansbeentjes zwieren op de tonen van de in jaren ’60-kleren gestoken ‘Obscuritones’ gebrachte vlot meezingbare songs als “Runnin’ For The Train”, “Get Out And Walk”, “Waiting For My Baby”, “Enjoy Every Day”, “Don’t Put Any Flowers On My Grave” en de rockende albumtiteltrack “Don’t Stop Her”. Zet de stoelen en tafel aan de kant, de stereo loeihard en dan maar een feestje bouwen en dansen op de tonen van deze liedjes van ‘The Obscuritones’.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Brockwell Records

video