MAUREEN EVANS – EMBASSIES & ORIOLES / THE VERY BEST OF MAUREEN EVANS 1958-1962

In onze regelmatig op deze ‘Rootstime’-recensiepagina’s terugkerende rubriek ‘going back in time for the sound of the sixties’ houden we vandaag even halt bij het werk en het leven van de Britse popzangeres Maureen Evans uit Cardiff, Wales. Haar eerste singles verschenen toen de in 1940 geboren zangeres nog maar net 18 jaar was geworden.

Het waren voornamelijk covers van Amerikaanse hits die haarzelf in de Britse hitlijsten brachten. Zo was in 1958 haar eerste hit “Stupid Cupid”, het liedje van Connie Francis en meteen daarna bracht ze haar versie van het nummer “Fever” van Peggy Lee op de platenmarkt in het Verenigde Koninkrijk. Andere min of meer bekende gecoverde hits waren “You Always Hurt The One You Love” van ‘The Mills Brothers’, “Lipstick On Your Collar” waarvan Connie Francis eveneens de originele zangeres was, “Paper Roses” van Anita Bryant en ook gekend in de versie van Marie Osmond uit 1973 en de jazzfilmsong “My Foolish Heart” dat in 1949 voor het eerst door Martha Mears werd gezongen.

Retrolabel ‘Jasmine Records’ heeft nu 32 van de beste songs uit de carrière van Maureen Evans gebundeld op één cd die “Embassies & Orioles – The Very Best Of Maureen Evans 1958-1962” als titel kreeg. Op de video’s geven we ter kennismaking met de muziek van deze nu 80-jarige kranige dame haar hitje “Like I Do” uit 1962 mee, net als een drie kwartier durende overzicht met 17 van haar grootste successen.

Hoewel zij bij ons wellicht vrij onbekend is gebleven heeft ze toch indrukwekkende verkoopcijfers gerealiseerd in Groot-Brittannië met een paar miljoen singles die indertijd over de toonbanken zijn gegaan. Maureen Evans opende in 1998 de ‘Maureen Evans Centre Theatre School’ in Cardiff waar kinderen van 3 tot 18 jaar werden opgeleid in het zingen, dansen en acteren. In 2010 besloot ze om op 70-jarige leeftijd voornamelijk nog in alle rust van haar verdiende pensioen te gaan genieten.

(valsam)

 

 

 

Track Listing
1. STUPID CUPID
2. CAROLINA MOON
3. FEVER
4. BORN TOO LATE
5. HOOPA HOOLA
6. SOMEDAY (You'll Want Me To Want You)
7. YOU ALWAYS HURT THE ONE YOU LOVE
8. THE DAY THE RAINS CAME
9. KISS ME, HONEY HONEY, KISS ME
10. GOODBYE, JIMMY, GOODBYE
11. LIPSTICK ON YOUR COLLAR
12. BROKEN-HEARTED MELODY
13. PLENTY GOOD LOVIN'
14. DON'T WANT THE MOONLIGHT
15. THE YEARS BETWEEN
16. THE BIG HURT
17. I CAN'T BEGIN TO TELL YOU
18. LOVE, KISSES AND HEARTACHES
19. WE JUST COULDN'T SAY GOODBYE
20. PAPER ROSES
21. PLEASE UNDERSTAND
22. MAMMA WOULDN'T LIKE IT
23. MY LITTLE CORNER OF THE WORLD
24. TILL
25. WHY DON'T YOU BELIEVE ME
26. AS LONG AS HE NEEDS ME
27. MY FOOLISH HEART
28. BUT NO ONE KNOWS
29. NEVER IN A MILLION YEARS
30. WE HAD WORDS
31. LIKE I DO
32. STARLIGHT STARBRIGHT

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video