DR. CHRISPY – TRANSITORY (EP)

Ruimtevaartingenieur bij de NASA en eigenaar van een universitair diploma in de fysica, maar daarnaast ook geluidstechnicus en songschrijver Chris Boshuizen uit San Francisco, Califonië werkt al sinds zo’n 15 jaar aan een muzikale carrière onder de artiestennaam ‘Dr. Chrispy’. Twee jaar geleden maakten wij hier kennis met deze pop- en housemuziek producerende artiest via zijn toenmalige album “VHS” met uitsluitend instrumentale elektronicatracks die op zijn laptop werden gecreëerd. Eind 2019 volgde een tweede plaat die “VHS Remixed” als titel kreeg. Zoals de albumtitel laat vermoeden ging het daarbij om allerlei remixes van nummers die op zijn debuutplaat stonden.

Nu is er een volledig nieuwe plaat van ‘Dr. Chrispy’ op de markt verschenen in de vorm van een ep-tje dat “Transitory” heet. Zeven tracks staan op dit schijfje, echter allemaal met dezelfde songtitel en enkel onderscheiden door de toevoeging van de woorden ‘Morning’, ‘Afternoon’ en ‘Evening’ en al meteen aangevuld met enkele remixen van diezelfde tracks.

Deze Amerikaan met Australische roots heeft al deze tracks na veel knutsel- en plakwerk voor zijn eigen label opgenomen in zijn ‘home studio’ in San Francisco. Ook nu is het instrumentale gedeelte helemaal door ‘Dr. Chrispy’ geprepareerd. Verder kwamen Greg Mindorff aka ‘The Stunt Man’, Hadfes Oblivion aka ‘Synthapex’, de Russische producer ‘Psybolord’, reggaespecialist ‘Med Dred’ en Harry Rowlands aka ‘Aeronexus’ hun bijdrage afleveren, terwijl DJ Hagi Mike dub vocals heeft toegevoegd aan de drie ‘Afro Travel’-remixversies van het nummer “Transitory Evening”.

Na een half uurtje komt er al een einde aan de muziek op deze plaat. Net als bij zijn twee vorige albums moeten we hier ook nu weer concluderen dat we best wel even kunnen genieten van de soundscapes die ‘Dr. Chrispy’ op “Transitory” heeft geplaatst. Maar na een tijdje luisteren loert de verveling toch weer om de hoek, mede veroorzaakt door de ééntonige elektrobeats bij de nummers. Dit soort onconventionele elektropopmuziek is nu éénmaal niet zo ons lievelingsgenre.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Interplanetary Records LLC

video