MADD SCIENTIST – NEW DAY (EP)

Het hiphop-muziekgenre lijkt de laatste jaren wat in de vergeethoek terecht te zijn gekomen. Af en toe duikt er echter nog wel eens een plaatje op van een artiest die zich op deze stijl heeft toegelegd. Dat is nu bijvoorbeeld het geval voor de in Long Beach, Californië woonachtige producer, songschrijver, DJ en zanger ‘Madd Scientist’. De op zijn paspoort als Terry Thomas geïdentificeerde artiest creëert hiphop- en reggaeton-muziek die speciaal geschikt lijkt voor het draaien in nachtclubs en discotheken.

In de voorbije jaren werden er met “Mass Appeal” en “Scientific Evolution” uit 2016 en “Long Journey Home” uit 2017 al drie ep-tjes van ‘Madd Scientist’ op de markt gebracht, naast de single “Quedate Conmigo” van eind 2018. Op zijn nieuwste cd of beter gezegd ep “New Day” brengt hij gedurende 24 minuten acht tracks in dit zeer specifieke muziekgenre. Hij probeert hiermee het etnisch zeer diverse publiek van Long Beach aan het dansen en heupwiegen te krijgen en dat zou best wel eens goed kunnen lukken met enkele tracks van dit minialbum.

Daarbij denken we vooral aan de openingstrack “Foreign Life” en de nummers “Take Flight” en het van een nogal expliciete tekst voorziene“You Nasty”, of misschien wel “Madd Krazy”, en het op deze plaat in twee verschillende versies gepresenteerde “Grinding Me (Gucci Girl)”. Deze twee laatstvernoemde tracks kunt u ook beluisteren op de audiovideo’s bij deze recensie. Muziekliefhebbers die kunnen genieten van artiesten als Calvin Harris, ‘A Tribe Called Quest’ en ‘Dr. Dre’ zullen zeker ook deze muziek van ‘Madd Scientist’ met veel liefde in de armen willen sluiten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hodari Music Group

video