THE REFUSERS – FREEDOM FIGHTER


‘The Refusers’ zijn een Amerikaanse rockgroep bestaande uit zanger-gitarist en songschrijver Michael Belkin, keyboardsspeler Eric Robert, bassist Steve Newton, drummer Brendan Hill en organist Joe Doria. Ze hebben in hun bestaansperiode al voorprogramma’s gespeeld voor grote namen uit de muziekwereld zoals ‘The Black Keys‘, ‘Kings Of Leon‘, ‘Black Crowes‘, ‘Alabama Shakes‘ en ‘The Flaming Lips‘. Er werden eerder ook al enkele platen uitgebracht met het in 2016 verschenen “Wake Up America“ en het in 2018 op de markt gekomen “Disobey“.

Op hun nieuwste album “Freedom Fighter“ brengen ‘The Refusers’ tien nummers waarin ze een muzikale aanklacht formuleren tegen sociaal onrecht, politieke mistoestanden, corruptie, racisme, een falend Amerikaans gezondheidsbeleid en de vele leugens die als ‘fake news‘ in de media worden verspreid, zowel door hun dwaze president als door vele andere waarnemers en commentatoren in de huidige maatschappij.

Michael Belkin en de groep willen de spreekbuis zijn voor de gewone man in de straat en ze gebruiken daarvoor hun door gitaren gedomineerde rocksongs op “Freedom Fighter“. Hun gevecht voor vrijheid wordt weerspiegeld in songs als “Shame On You“, “Clown Show“, “Money Talks“, “Troublemaker“ en “My Body My Choice“. Maar ook de liefde krijgt voldoende aandacht in de nummers “Love Never Fails“ dat als eerste single uitkwam en in de rockballad “Follow Your Heart“. Een opvallende vreemde eend in de bijt is het reggaedeuntje “Truth Is Treason“ dat op een heel catchy melodie wordt gepresenteerd.

In deze turbulente pandemietijden is het misschien wel nuttig om ook eens iets te horen over allerlei mistoestanden die er in deze wereld heersen naast de coronacrisis, want zelfs als het dodelijke virus bedwongen zal zijn is er nog altijd heel veel voor verbetering vatbaar in onze maatschappij. De songs op het album “Freedom Fighter“ van ‘The Refusers’ zijn daar zeer geschikte exponenten van met ‘straight forward‘ en confronterende teksten die ons keihard met de neus op de feiten drukken.

(valsam)
“Michael Belkin is the singer, songwriter and guitarist from the American rock band ‘The Refusers’. In ten socially engaged and critical songs on their new record ‘Freedom Fighter’ he confronts us with the injustice, the racism and all the political failure that still rules his beloved native country.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran