JOSIE BELLO – HAVE PURPOSE LIVE LONG

 

Josie Bello is een zangeres en songschrijfster uit Huntington, New York die als soloartieste optreedt, maar ook samen met haar echtgenoot Frank Bello in ‘Duo Bello’ en met haar begeleidingsband ‘The Kit House Band’ op het podium staat. In 2019 bracht ze haar debuutplaat als solo-performer uit met het tien songs tellende album “Can’t Go Home” dat op heel wat positieve perskritieken en behoorlijk wat airplay kon rekenen.

Alles was dus voorhanden om te werken aan songs voor een tweede soloplaat en die is er begin augustus 2020 dan ook gekomen in de vorm van het acht zelfgecomponeerde liedjes bevattende album “Have Purpose Live Long” dat door Mike Nugent werd geproduceerd. Deze producer en frontman-gitarist van de formatie ‘Cadillac Moon’ speelde zelf ook mee op gitaren, basgitaar, banjo en ukelele tijdens de opname van de plaat. Josie Belle speelde naast het zingen ook op keyboards en accordeon en voor enkele specifieke tracks kwamen er gastmuzikanten in de studio voor het inspelen op drums, percussie en fiddle en voor het toevoegen van backing vocals aan enkele liedjes.

De muziek die Josie Bello op deze plaat heeft verzameld is een mix van folk en country, waarbij wij vooral fan zijn van het laatstvermelde genre zoals gebracht in liedjes als de albumtiteltrack “Have Purpose Live Long”, “I Bleed Human”, “All It Takes Is Time” en “Twenty-Five Years” of in de countryrocksongs “Magic Of The Music” en “Party With The Saints”. Ook de akoestische folksong “Hole In My Life” aan het einde van de plaat behoort volgens ons ook wel tot het betere werk op dit tweede soloalbum van Josie Bello.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:JOSIE BELLO
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video