ANDY BAKER – NORTH COUNTRY SKY

Andy Baker is een folkzanger en songschrijver uit het landelijke Gobles in de Amerikaanse staat Michigan in de regio’s van de ‘Great Lakes’ en de ‘Midwestern’. Professioneel is hij elke dag actief als dierenarts maar zijn grote passie voor muziek duurt intussen al meer dan drie decennia lang. In 2010 bracht hij het album “Down” op de markt en in 2017 volgde het album “One Fine Day” waarmee hij meermaals in de prijzen viel.

Nu komt deze troubadour met zijn vierde studioplaat op de proppen. Het twaalf nieuwe eigen composities tellende album heet “North Country Sky” en werd in de studio ingespeeld door een heel arsenaal aan lokale instrumentalisten. Zelf speelde Andy Baker echter op akoestische gitaar, bouzouki, mandoline, dobro en piano en zorgde hij voor wat percussie bij enkele nummers. Zelf zegt hij bij zijn componeerwerk vooral beïnvloed te zijn door de muziek van o.a. ‘Counting Crows’, ‘Indigo Girls’, James Taylor en Ryan Adams.

Zijn songteksten zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit zijn dagdagelijkse leven, op het familiegebeuren en op herinneringen die zijn leven hebben beïnvloed. Zo brengt hij op dit album het nummer “Sixteen” dat hij schreef als een eerbetoon aan zijn jongste zusje Abby die op amper 15-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Op de tweede video bij deze recensie hoort u Andy Baker dit emotioneel hartverscheurende nummer live brengen. De albumafsluitende titeltrack “North Country Sky” kunt u bovendien beluisteren op de eerste audiovideo.

Maar er staat nog heel wat meer moois op dit vierde plaatje van deze muzikant, zoals de door mooi accordeonspel begeleide openingstrack “Second Wind”, het liefdesliedje “Skywriter”, het prachtig door Drew Howard op pedalsteelgitaar begeleide countrydeuntje “Next Right Thing”. Daarnaast zijn ook het bluesy “Fixer Upper Blues”, de emotievolle song “Tsunami” en de knappe folkballad “Love & Gravity” naast de twee door Mia Rose van subtiele harmony vocals voorziene nummers “I Know” en “Fall To Pieces” zeer de moeite van het beluisteren waard.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video