BUFFALO GALS BAND – WHERE THE HEART WANTS TO GO

‘Old-Time Country String Band’ wordt de formatie ‘Buffalo Gals Band’ genoemd en dat is waarschijnlijk vooral te wijten aan de traditionele Amerikaanse folk- en countrymuziek die de rond Melissa Carper en Rebecca Patek gevormde groep speelt. Hun naam hebben de twee dames ontleend aan de stokoude song ‘Buffalo Gals’ die al in 1844 werd geschreven door de zwartgeverfde minstreel John Hodges die optrad onder de naam ‘Cool White’. Het liedje werd in de loop van de muziekgeschiedenis onder verschillende titels en in allerlei versies gecoverd door o.a. Alan Lomax, Pete Seeger en Bruce Springsteen.

Melissa Carper speelt op contrabas, gitaar en banjo, terwijl Rebecca Patek op viool en dobro speelt. Beiden zorgen eveneens voor de leadzang op de nummers die in Nashville, Tennessee werden opgenomen voor de tweede plaat van ‘Buffalo Gals Band’. De titel van het nieuwe album is “Where The Heart Wants To Go” en de elf liedjes die er op te horen zijn werden op één na allemaal door beide dames geschreven.

Er werd dus ook één song geselecteerd voor een knappe coverversie: “Route 30” van Jolie Holland uit haar plaat “Wine Dark Sea” van 2014 krijgt op deze cd een aangepaste interpretatie door deze twee zangeressen. Naast de door hen beiden bespeelde instrumenten dragen Nate Baker en Ben Sanders op gitaar ook hun steentje bij aan de muziek bij de songs op “Where The Heart Wants To Go”. De harmonieuze samenzang tussen Melissa Carper en Rebecca Patek kenmerkt alle nummers op deze plaat, terwijl op muzikaal vlak diverse genres als folk, country, bluegrass, blues en zelfs Cajun in de verschillende tracks worden geëxploreerd.

Een korte selectie van onze favoriete songs op deze plaat hebben we voor het einde van deze recensie gehouden. Wij willen daarom graag bij u aanbevelen om eens te gaan luisteren naar de nummers “Billy And Beau”, “Little Sugar Creek”, “Pray The Gay Away” over de oerconservatieve reactie in Amerika op de holebi-beweging, fiddle- en banjosong “Back In Arkansas”, het akoestische “Just As Soon Stay Home” en het hoopvolle slotnummer “It’s My Lucky Day”.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

bandcamp