ALAIN PIRE EXPÉRIENCE -LIVE IN CARDIGAN

De mooie liveplaat Live in Cardigan van deze Waalse duizendpoot bevat knappe psychedelische & bluesy rocksongs met meer dan één knipoog naar Cream, Jimi Hendrix en Pink Floyd. Doch laat dat de pret vooral niet drukken, integendeel.

Alain Pire speelde in de oerversie van Jo Lemaire’s Flouze (lp Precious Time, 1980) en ook in de bands Big Bunny & the Carrots Company (in 1968 al), Les Révérends du Prince, 48 Cameras, Such A Noise, Burning Plague (met Mark Isaye), Huy! (genaamd naar zijn geboorteplaats) en Michel Drucker Expérience. Met al deze bands nam hij een 15-tal platen op.

Met zijn Alain Pire Expérience nam hij sinds 2014 vier albums op, waarvan deze liveplaat zijn recentste en zeer genietbare exploot is.
Als Doctor in de Informatie- en Communicatiewetenschappen schreef hij een doctoraat La Musique Psychédélique Britannique. Ook schreef hij de boeken Anthropologie du Rock Psychédélique Anglais en Five Leaves Left (Nick Drake) met co-auteur Alain Hertay. Verder vertaalde hij de Syd Barrett biografie Dark Globe in 2012.

In 2017 bracht hij live (met 26 muzikanten op het podium) een eerbetoon aan het iconische Beatles album Sgt Pepper onder de naam Alain Pire's Lonely Hearts Club Band. Moet er nog zand (uit Wallonië) zijn?      

Marc Vos


Artiest info
   
 

label: BDProd Records

video