HOTEL HOTEL – HEAVEN’S WILL

‘Hotel Hotel’ is het pseudoniem waaronder de Noorse singer-songwriter Vegard Urne zijn songs als soloartiest op de markt wil brengen. Hij is in zijn thuisland vooral gekend als frontman en songschrijver van de countryformatie ‘Empty Bottles Broken Hearts’ en hij speelt ook een hoofdrol als zanger en songschrijver bij de garagepunkformatie ‘The Wednesday Knights’.

“Heaven’s Will’’ is de titel van zijn recent uitgebrachte derde soloalbum dat volgt op het in 2012 uitgebrachte debuutalbum “Famous Smile” en het in 2016 verschenen “The Kneeling”. Het is een schitterende lo-fi popplaat geworden met zes songs waarin Vegard Urne met emotionele zangpartijen zijn verhalen vertelt, aangevuld door de drie instrumentale gitaarnummers “Lars Hertervig”, “Springar Til Vebjørn” en “Music For Ytterstad“.

De sfeervol gezongen nummers doen ons even denken aan het werk van de Amerikaanse formatie ‘Spain’ rond zanger en bassist Josh Haden. Laat u zelf even overtuigen door het beluisteren van de bijgevoegde audiovideo van de albumtiteltrack “Heaven’s Will” of door de live gebrachte versie van hetzelfde nummer in de bar van het Noorse platenlabel ‘Apollon Records’ in Bergen.

Maar we kunnen u zeker ook aanraden om elders verder te gaan luisteren naar enkele andere tracks uit deze zeer mooie plaat. Onze warme aanbevelingen slaan dan op de nummers “Cut Out My Heart”, “I Found Something I Never Knew I’d Lost”, het door knap accordeonspel begeleide “Two Doors Down” en de prachtige slotsong “Stand By Me”.

Ter vervollediging van onze informatie willen we ook nog de namen even meegeven van de Noorse instrumentalisten die aan de realisatie van dit erg knappe album hebben meegewerkt. Robert Jønnum was de producer, Bosse Litsheim speelde op drums, Jon Mannsåker hanteert de basgitaar, Marius Mørch deed gitaarwerk en speelde op het orgel, Annlaug Børsheim speelde op viool en Alexander Lond beroerde de toesten van het accordeon. Zanger Vegard Urne zelf speelt op akoestische en elektrische gitaar en waar nodig ook op lap steel- en slidegitaar.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HOTEL HOTEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Apollon Records

video