STEVE SCOTT – NO LOVE FOR THE COMMON MAN (EP)

 

In 2012 verscheen het debuut “Shinin’ Like You Do” van de Amerikaanse countryzanger Steve Scott uit Detroit, Michigan waarop hij dertien songs presenteerde waarin rock-, bluegrass- en countrymuziek op geheel eigen wijze in elkaar werden geïntegreerd. Eén jaartje later kregen wij hier bij ‘Rootstime’ al een opvolger toegestuurd in de vorm van het album “Those Tears I’ve Cried” met elf van de countryrocksongs die ook op die debuutplaat stonden, maar dan in een andere volgorde.

Ettelijke jaren later anno 2020 kregen we zijn meest recente realisatie in de bus in de vorm van een zes nummers tellende ep die als titel kreeg “No Love For The Common Man”, ontleend aan een quote van Noam Chomsky, de Amerikaanse joodse taalkundige, filosoof, mediacriticus en politiek activist. De liedjes op deze plaat zijn ook geïnspireerd door de politieke, psychologische en economische realiteit van de Verenigde Staten.

De op de eerste video te horen openingstrack “Rise (Detroit!)” is een ode aan de Amerikaanse stad die aan de wereld zoveel mooie muziek heeft afgeleverd, maar nu het slachtoffer is geworden van schaamteloos kapitalisme dat hun hele industrie heeft neergehaald. In het op de tweede video te beluisteren nummer “Wish You Well” verhaalt Steve Scott over het probleem van de drugsverslaving en de armoede in het landelijke Amerika, iets wat ook een groot gedeelte van de bevolking van de staat Michigan heeft getroffen.

Song nummer drie “We Know They Lied” gaat natuurlijk over de Amerikaanse president en politici die door hebzucht en machtswellust gedreven zijn en die racisme en ongelijkheid tussen het Amerikaanse volk tolereren en met allerlei leugens een corrupt rechtssysteem in stand weten te houden. Daarmee hebben we de eerste drie nummers van deze ep gehad. Gelukkig maar heeft Steve Scott op deze plaat ook ruimte gecreëerd voor drie eenvoudige liefdesliedjes want ook de liefde blijft erg belangrijk in onze huidige harde maatschappij. Die ‘love songs’ zijn het folky nummer “Time Waits For No One”, het melancholische “Livin’ On Love” en het albumafsluitende nummer “I Think About You”.

Dit zes door Steve Scott gecomponeerde tracks tellende minialbum werd opgenomen in Detroit en in de Ierse hoofdstad Dublin. Hij nam daarbij zelf ook de rol van producer voor zijn rekening. We weten niet zeker of deze ep de voorbode zal zijn van een toekomstige full-cd, maar als dat zo is, dan zult u dat ongetwijfeld ten gepaste tijde weer via ‘Rootstime’ kunnen vernemen.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: STEVE SCOTT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Bonavita Records

video