WHITE OWL RED – AFTERGLOW

Vorig jaar omstreeks deze tijd kregen we een setje van drie cd’s toegestuurd door de Amerikaanse singer-songwriter Josef McManus uit San Francisco. Onder het pseudoniem ‘White Owl Red’ had hij eind 2013 zijn debuutplaat “Americana Ash” uitgebracht, gevolgd door “Naked And Falling” en het begin 2019 op de markt gebrachte album “Existential Frontiers”. Bij ‘Rootstime’ hebben wij er toen een ‘special’ rond geschreven en dat werd destijds zeer geapprecieerd door de artiest zelf.

De muziek van ‘White Owl Red’ evolueerde in die zes jaar meer en meer in de richting van indie folk, alt.country en Americana. Die muzikale stijlkeuze wordt nu opnieuw bevestigd op zijn vierde plaat “Afterglow” die dezer dagen zal verschijnen. Op deze nieuwe cd brengt Josef McManus tien songs die alweer van meetafaan vlot in het gehoor liggen, te beginnen met de albumtiteltrack “Afterglow” en eindigend met het op de video te beluisteren nummer “Working Class Heroes” dat als eerste single werd uitgebracht.

Er werd onlangs ook al een tweede single getrokken uit dit nieuwe album met de countryrocksong “I Walk The Line (For You)” die refereert naar de relationele situatie tussen Johnny Cash en zijn vrouw June Carter. Het liedje “Hold On” is daarna een typische countryballad met de sfeervolle klanken van een pedal steelgitaar in de begeleiding. Voor het bluesy nummer “Hell And The Blues” werd het mondharmonica bovengehaald en het introspectieve “The Way I Feel Now” vertelt in poëtische bewoordingen over de emoties en gevoelens van de artiest zelf ten opzichte van zijn geliefde.

We vermoeden dat singer-songwriters als Hank Williams, Bob Dylan en Neil Young tot het voorbeeldenpakket van Josef McManus behoren want hun invloeden krijgen we toch een paar te horen in de songs op “Afterglow”. Zo lijkt “Out On The Waters” uit het repertoire van Dylan te komen en het daaropvolgende “Through Is Through” meer in Neil Young’s verhalende stijl gebracht te worden. ‘White Owl Red’ is here to stay, dat bewijst hij eens te meer op zijn vierde album “Afterglow”.

(valsam)
“Josef McManus aka ‘White Owl Red’ has released a fourth album ‘Afterglow’ that succeeds the excellent ‘Existential Frontiers’ from early 2019. His music style is moving more and more into the direction of indie folk, alt.country and Americana, as shown in the ten tracks on this new record. With his catchy songs he has once again been able to convince us that ‘White Owl Red’ is here to stay.” - www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:WHITE OWL RED
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Hush Mouse Records
info: Hemifran

video