RUBY LOVETT – IT’S A HARD LIFE

Ruby Lovett is een zangeres en songschrijfster uit Shady Grove in de Amerikaanse staat Tennessee waar ze samenwoont met haar echtgenoot Danny, vier honden, drie paarden en een Vietnamees dikbuikzwijn dat Percy als naam kreeg. Deze 52-jarige dame schrijft en zingt klassieke countryliedjes waarin de liefde en de daarbijhorende emoties veelvuldig aan bod komen.

Toen ze nog werkzaam was op de afdeling radiologie van een ziekenhuis in Nashville kreeg ze een platencontract aangeboden en daar ging ze maar al te graag gretig op in. In 1998 verscheen haar debuutplaat “Ruby Lovett” waarmee ze op heel positieve kritieken in de vakpers kon rekenen. Op dat album stonden echter maar drie eigen liedjes waar ze toen nog met collega-songschrijvers aan mee had gecomponeerd. Het was echter wel het eigen nummer “Look What Love Can Do” over haar ervaringen als geadopteerd kind waarmee ze een plaatsje in de countryhitlijsten wist te veroveren.

Hoe het komt dat het 22 jaar lang heeft geduurd vooraleer er een tweede full-cd is gevolgd is niet helemaal duidelijk, maar het is wel een feit dat het album “It’s A Hard Life” pas haar tweede plaat is geworden. Daarop brengt Ruby Lovett tien countryliedjes waarvan ze er deze keer de helft zelf heeft geschreven en waarbij producer Taylor Pie voor zes songs extra songschrijversbijstand heeft verleend. Twee van die nummers hebben we ter kennismaking op de video’s geplaatst: eerst “Straight From The Heart” en daarna een live gebrachte akoestische versie van de countrytearkjerker “A Father’s Love”.

Zij opteerde ook voor het coveren van drie relatief onbekende countryliedjes van andere artiesten. Zo krijgen we de albumtiteltrack “It’s A Hard Life”, een song van Nanci Griffith uit haar plaat “Storms” van 1989, naast het verhaal over “Catfish John” dat voor het eerst op het in 1972 uitgebrachte album “Short Stories” van singer-songwriter Bob McDill stond. De derde coversong is het nummer “Home Sweet Honky Tonk”, de titeltrack van het album van ‘The Reeves Brothers’ dat in 2016 op de markt kwam.

De muzikanten die deze plaat samen met Ruby Lovett hebben opgenomen zijn gitarist en mandolinespeler Jeff Plankenhorn, de eerder vermelde Taylor Pie op gitaar, mandoline, ukelele en mondharmonica, bassist Dave Pomeroy, pedal steelspeler Russ Pahl en violist Gene Elders. Andere tracks op “It’s A Hard Life” die ons nog konden bekoren zijn de ballad “Where I’m Standing Today”, honky tonk-nummer “Riley Bring Your Fiddle” en een tweede tearjerker “They Don’t Know”. Ruby Lovett zingt pure, authentieke en eerlijke countryliedjes waarbij de luisteraar al snel begrijpt dat de emoties die ze in haar songs herbergt oprecht zijn en rechtstreeks uit haar hart komen.

(valsam)
“The Tennessee-based singer-songwriter Ruby Lovett delivers pure, authentic and honest country songs on her second full-cd “It’s A Hard Life”. Every listener will very soon notice that the emotions which she is putting in her songs are true and are coming straight from her heart.” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: RUBY LOVETT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: PuffBunny Records

Info: Hemifran

video