REBECCA TURNER – THE NEW WRONG WAY

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Rebecca Turner heeft er al een aantal woonplaatsen in Amerika opzitten. Van New York ging het naar Los Angeles om uiteindelijk in Maplewood, New Jersey te belanden. In al die oorden heeft ze wel altijd muziek zitten maken en spelen. Toen ik in juni 2010 hier een recensie schreef over haar toenmalige album “Slowpokes” met elf zelfgeschreven liedjes woonde Rebecca Turner al in New Jersey.

Nu komt zij tien jaar later echter met een volledig nieuwe plaat op de proppen. Titel van het album is “The New Wrong Way” en het schijfje bevat dertien songs waarvan zij er zelf elf heeft gecomponeerd. Twee covers werden hieraan toegevoegd met haar versie van het stokoude liedjes “Tenderly”, geschreven in 1947 door Jack Lawrence en Walter Gross en voor het eerst opgenomen door Dick Farney in datzelfde jaar. De tweede gecoverde song is het nummer “Sun In My Morning” van de ‘Bee Gees’ dat de Gibb-broers op de B-zijde plaatsten van hun single “Tomorrow Tomorrow” uit 1969.

De drie liedjes “Water Shoes”, “Sawtelle” en “Tom Tom” zijn het muzikale resultaat van een componeersamenwerking tussen Rebecca Turner en drie co-auteurs: Philip Shelley, Scott Anthony en Tom Lucas. Het geheel is een zeer gevarieerd album geworden waarin genres als jazz in “Tenderly”, rock in “Living Rock” (zie 1e video), “Circumstances” en “What If Music?”, Americana in “Cassandra”, “Sun In My Morning” en “Tom Tom”, country in “Water Shoes” (zie 2e video), “Free The Rose” en “Sawtelle” en folk in “The Cat That Can Be Alone”, “Idiot” en “Your Job” worden gefrequenteerd.

De muzikanten die voor de instrumentatie bij alle songs hebben gezorgd zijn bassist (en Rebecca’s echtgenoot) Scott Anthony, drummer Sim Cain en gitarist Rich Feridun, terwijl de backing vocals voor rekening van Deena Shoshkes, Donna Upton en Sue Raffman waren. Jon Fried op banjo, Rob Clores op keyboards en Skip Krevens op slidegitaar waren de gastmuzikanten die mee de opnamestudio zijn ingetrokken voor een instrumentale bijdrage aan één song.

De kristalheldere zang van Rebecca Turner kleurt al deze liedjes en maakt van “The New Wrong Way” een leuke plaat om meerdere keren te draaien, net als haar debuutplaat “Land Of My Baby” uit 2005 en diens opvolger “Slowpokes” uit 2009 trouwens.

(valsam)
“A first record in 2005 followed by a second one in 2010 and now ten years later by a third one is not really showing intensive creativity. But when you hear the strong variety in music styles in the 13 qualitative tracks on the album ‘The New Wrong Way’ from New Jersey based singer-songwriter Rebecca Turner, one can only conclude that it was well worth the waiting.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: REBECCA TURNER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Fred

Info: Hemifran

video