LOLA RISING – MOVING FORWARD (EP)

Leadzanger, gitarist en ukulele-speler Paul Guevara, elektrisch gitarist Kevin Eady, bassist Woody Roberts, drummer Matt Fink, keyboardsspeelster Sarah Joelle en trompettist Joe Zimmet vormen samen de ‘Island Reggae’-formatie ‘Lola Rising’ uit Denver, Colorado. Omdat de ukelele altijd een belangrijke rol speelt in hun instrumentatie noemen ze het door hen gespeelde ritmische muziekgenre ‘Jahawaiian’.

In 2016 verscheen hun debuutplaat “Westward Bound” en nu lanceren ze daar een opvolger voor in de vorm van een zes songs tellende ep die de toepasselijke titel “Moving Forward” kreeg. Twee van die tracks kunt u op de bijgaande video’s beluisteren: openingsnummer en eerste single “More Music” en “Strands Of Oak”. De song “Gravity” begint met een akoestische gitaarmelodie en ontaardt dan in een catchy swingend reggaenummer.

Het zou kunnen dat u wilt meezingen en meedansen met deze vrolijk klinkende liedjes en dat mag natuurlijk. De song “Praying For Red Lights” leent zich daar zelfs zeer goed toe. Het positivisme dat van dergelijke nummers uitstraalt werkt heel aanstekelijk op het gemoed en dat is iets dat we in deze corona-tijden maar al te graag verwelkomen. De twee resterende songs op deze leuke ep hebben dezelfde optimistische kenmerken: ‘Lola Rising’ zal u met de liedjes “1943” en “Summer Nights Dream” maar al te graag een fijne en zonnige zomeravond bezorgen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video